Verbond van verzekeraars

Verzekeraars volgen aanwijzingen Toetsingscommissie

Het Verbond is ingenomen met de constatering van de Toetsingscommissie Code Rendement en Risico dat alle verzekeraars in 2000 de aanwijzingen van de Toetsingscommissie hebben opgevolgd. Dit bleek tijdens de overhandiging van het tweede jaarverslag van de Toetsingscommissie aan de voorzitter van de sector Leven van het Verbond, de heer De Leeuw en directeur van de Consumentenbond, de heer Cohen.

Op maandag 28 mei is tijdens een informele bijeenkomst het tweede jaarverslag van de Toetsingscommissie Code Rendement en Risico door de voorzitter, de heer Neeleman, overhandigd aan de beide peetvaders van de Code Rendement en Risico, de Consumentenbond en het Verbond. Er zal altijd kritiek mogelijk blijven, maar belangrijk is dat de Toetsingcommissie in twee jaar tijd haar gezag bij verzekeraars heeft weten te bevestigen. Verzekeraars die de aanwijzingen van de Toetsingcommissie loyaal opvolgen, bewijzen hiermee dat zelfregulering werkt. En belangrijker nog, het uiteindelijke doel: een goede voorlichting aan de consument over het levensverzekeringsproduct wordt daarmee bereikt, aldus algemeen directeur prof. dr. E.J. Fischer.

Het Verbond is verheugd over de constatering van de Toetsingscommissie dat de opzet en inhoud van de dagbladadvertenties van verzekeraars verbeterd is. Het Verbond onderschrijft de conclusie van de Toetsingscommissie dat het essentieel is dat banken en effecteninstellingen de voorlichting aan de consument over complexe financiële producten op eenzelfde wijze gaan regelen als verzekeraars nu ruim twee jaar doen. Anders leidt dit tot verstoring van de onderlinge concurrentieposities.