Gemeente Smallingerland

Compliment voor vrijwilligerswerk (6-6-01)

JAAR VAN DE VRIJWILLIGER
Nationale en Lokale Compliment

Dagelijks zetten duizenden vrijwilligers zich in om allerlei werkzaamheden te verrichten. Van het begeleiden van vluchtelingen tot het knotten van wilgen, dat is een compliment waard! De gemeente Smallingerland deelt samen met de Rabobank Drachten-ureterp Het Lokale Compliment uit in de gemeente Smallingerland, een prijs voor vrijwilligersprojecten of organisaties die met vrijwilligers werken. Het wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Smallingerland en de Vrijwilligers Werk Centrale in opdracht van de gemeente Smallingerland.

Wie kan er mee doen?
Het Nationale Compliment.
Alle organisaties die met vrijwilligers werken kunnen meedoen. Let wel op de criteria. Als u voor 30 juni mee doet, dingt uw vrijwilligerswerk mee naar Het Nationale Compliment. Uw vrijwilligerswerkproject maakt dan kans op een prijs ter waarde van 25.000 gulden.

Het Lokale Compliment
Een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van de heer L. Westerhof, wethouder Welzijn, beoordeelt de ingezonden vrijwilligersprojecten. Binnenkort zult u via de lokale media kunnen lezen wie de juryleden zijn. Het Lokale Compliment wordt in november 2001 uitgereikt.

Wat zijn de criteria?

* Het project is representatief voor het vrijwilligerswerk (het moet echt vrijwilligerswerk zijn, wel mag een onkostenvergoeding worden betaald)

* Het project moet een voorbeeldfunctie hebben (het moet anderen op positieve ideeën brengen)

* De omvang en het bereik van het project moet in verhouding zijn met de omvang van de doelgroep.

* Het idee moet overdraagbaar en financieel haalbaar zijn.
* Het project moet controleerbaar zijn.

* Er moeten raakvlakken zijn met het thema 2001: Ondernemend & Onbetaalbaar.

Hoe kunt u meedoen?
Alle verenigingen hebben onlangs een brief met inschrijfformulier ontvangen. Mocht dat niet zo zijn of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Trea Westra van de Rabobank Drachten-Ureterp, tel. 587747 of met Jelle Lammers/Lies den ouden van de Stichting Welzijn Smallingerland, tel. 515598.