MAXDATA brengt eerste 1 GHz Pentium III-notebook met DVD-CDRW Combodrive uit

Compleet mobile office binnen handbereik van veeleisende gebruikers

Amsterdam, 6 juni 2001 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware en e-business-oplossingen, rust haar Pro 700T-notebook uit met een DVD/CD-RW Combo-drive. Door de krachtige 1 Gigahertz Speedstep Pentium III-processor en de combodrive komt deze vernieuwde Pro 700T-notebook maximaal tegemoet aan de eisen en wensen van de high-end markt.

De integratie met de combodrive maakt de MAXDATA Pro700T tot een compleet mobile office. De combodrive kan DVD's lezen met snelheden tot 15,9 Gb op 6-speed, cd's lezen op 24-speed en recordable en rewritable cd's beschrijven op maximaal 4-speed.

De Pro 700T beschikt over een mobile Intel Pentium III 1 Gigahertz Speedstep-processor die het stroomverbruik minimaliseert. Naast de geïntegreeerde combodrive is deze notebook uitgerust met een 14-inch TXT-scherm. Deze display biedt, mede door zijn grafische kaart, een resolutie van 1024 x 768 dots bij 16 miljoen kleuren. Een 56K modem en Fast Ethernet interface zijn volledig geïntegreerd. De Pro 700T beschikt verder over 128 MB SD-RAM geheugen (uit te breiden tot 512 MB) en een 20 GB harddisk. Voor een grote dataoverdracht voor bijvoorbeeld multimediale toepassingen ondersteunt de Pro 700T een IEEE 1394- (FireWire) en een S-VHS-interface.

De sterke en stijlvolle magnesiumbehuizing biedt optimale bescherming aan de kwalitatief hoogwaardige elektronische componenten en reduceert elektromagnetische straling. Het buttonpanel aan de voorzijde biedt de mobiele gebruiker de mogelijkheid om het notebook in gesloten toestand als cd-speler en DVD-speler te gebruiken.

De notebook wordt geleverd met Dual Boot Windows 2000/NT. Een port replicator, waaraan apparatuur zoals printers of beeldschermen kan worden aangesloten, is optioneel verkrijgbaar. De notebook wordt geleverd met drie jaar garantie, waarvan het eerste jaar Collection, Repair & Return. De prijs van de Pro 700T inclusief combodrive zal rond de f 9.599,- incl. BTW liggen. Vanzelfsprekend is dit notebook ook beschikbaar voor het MAXDATA Build to Order-programma.

MAXDATA
MAXDATA heeft zich, sedert haar oprichting in 1988, van een gerenommeerde hardwareleverancier tot een 'e-business supplier' ontwikkeld. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete technologieoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 1999 een omzet van ruim 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op http://www.maxdata.nl.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 020 - 31 13 228
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sylvia Simon
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sylvia@lvtpr.nl