Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 6-06-2001 Persberichten district Heerlen
Woensdag 6 juni 2001 - 14.00 uur

Brunssum; beroving
Een 21-jarige vrouw uit Brunssum liep dinsdag 5 juni om 10.00 uur over de Essenstraat in die plaats toen ze plotseling van achteren een harde duw kreeg waardoor ze in de struiken vloog. Toen de vrouw op de grond lag, rukte een onbekende man haar tas uit de handen en ging er richting Berkenstraat vandoor. In de tas zaten diverse persoonlijke spullen en een bedrag van een paar honderd gulden. Door de beroving raakte de vrouw gewond aan een vinger.

Hoensbroek; diefstal uit tuin
In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 juni werden uit een tuin aan de Deken Lendersstraat in Hoensbroek een ovale teakhouten tuintafel, de bijpassende tuinstoelen, een barbecue en een plantenbak gestolen. Door de 31-jarige eigenaar werd aangifte gedaan. Het schadebedrag is niet bekend.

Heerlen; aanrijdingen

- Dinsdag 5 juni botste om 07.40 uur op de Sittarderweg in Heerlen een 19-jarige autobestuurder uit die plaats tegen een geparkeerde auto om daarna nog eens tegen een andere ook geparkeerde auto te botsen. Door de klap van de aanrijdingen draaide de auto van de 19-jarige om zijn as, kantelde op de zijkant en kwam uiteindelijk tot stilstand. Alle drie de auto`s raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. Het verkeer ondervond ongeveer 2 uren hinder.

- Om 14.15 uur vond weer een aanrijding op de Sittarderweg plaats. Nu reed een 24-jarige Heerlense vrouw met haar auto achteruit uit een inrit en zag daarbij de auto van een 67-jarige bestuurder uit Brunssum met daarin zijn 66-jarige vrouw over het hoofd. Alle drie inzittenden raakten gewond en werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Beide auto`s raakten zwaar beschadigd.
- Om 16.30 uur verloor een 25-jarige motorrijder uit Brunssum op de CBS-weg, waarschijnlijk door een te hoge snelheid, de controle over zijn motor en ging onderuit. Daarbij liep hij diverse kneuzingen en vleeswonden op. Ook zijn motor raakte dermate beschadigd dat deze getakeld moest worden.

Schinveld; vernielingen aan school
Tussen vrijdag 1 en dinsdag 5 juni werden vier grote ruiten van een school aan de Voorste Bosweg in Schinveld met stenen ingegooid. Wie daarvoor verantwoordelijk is, is niet bekend. Ook is geen schadebedrag bekend.

Heerlen; brand in woning
Door nog onbekende oorzaak ontstond dinsdag 5 juni om 15.40 uur brand in de berging van de woning van een 47-jarige bewoonster van de Rozestraat in Heerlen. De in de woning aanwezige personen wisten zich tijdig in veiligheid te brengen. Toen de brandweer arriveerde, haalden ze uit de woning nog een vogel en twee katten. De vogel bleek al dood terwijl de katten, ondanks de eerste hulp door de brandweerlieden, korte tijd later stierven. Hoe groot het schadebedrag aan de woning is, is niet bekend.

Heerlen; dronken bromfietser
Woensdag 6 juni zag de politie om 01.35 uur over de Kasteellaan in Heerlen een 26-jarige Heerlenaar op een bromfiets rijden. Daarbij had hij nagenoeg de hele breedte van de rijbaan nodig. Toen hij gecontroleerd werd, bleek dat hij alcohol gedronken had. De uitslag van de blaastest gaf een promillage van 1,39 aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoensbroek; tasjesroof
Zaterdag 2 juni fietste om 18.30 uur een 67-jarige vrouw uit Hoensbroek over de Amstenraderweg in die plaats. Plotseling werd ze geconfronteerd met een ongeveer 16-jarige jongen die uit haar fietstas de boodschappentas griste en er vandoor ging richting Kastanjelaan. In de tas zaten enkele persoonlijke spullen alsmede een onbekend geldbedrag. Ter plaatse is een kleine rode auto gezien waarvan de bestuurder mogelijk getuige is geweest. Met name die persoon wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Telefoon: 0900-8844.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)