Gemeente Emmen



Persbericht: Leefbaarheidonderzoek gemeente Emmen, 6 juni 2001

Leefbaarheidonderzoek in de gemeente Emmen

De gemeente Emmen gaat samen met de politie onderzoek doen onder de inwoners van de gemeente Emmen. Met dit zogeheten woonbelevingsonderzoek wil de gemeente aspecten als wonen en woonwensen, leefbaarheid en veiligheid, ouder worden en deelname aan het maatschappelijk leven beter in kaart brengen. De gemeente wil hiermee een beeld krijgen van wat er onder de bevolking leeft, zodat het beleid daarop kan worden afgestemd. Hiertoe ontvangen deze week zo'n 5000 huishoudens in de gemeente Emmen een vragenlijst.

Het onderzoek is een vervolg op het onderzoek dat in de periode 1997 tot en met 2000 in verschillende wijken en dorpen in de gemeente Emmen is uitgevoerd. In verband met de voortgaande ontwikkelingen in woongebieden wordt dit onderzoek om de twee jaar gehouden. De resultaten van het voorgaande onderzoek hebben onder andere geleid tot extra financiële middelen die Emmen heeft gekregen in het kader van het Grote Stedenbeleid. Deze extra middelen zullen worden ingezet ter verbetering van de leefbaarheid.

Anoniem

Niet elke inwoner van de gemeente Emmen ontvangt een vragenlijst. Het onderzoek vindt steekproefsgewijs plaats en is anoniem. In september worden naar verwachting de resultaten van de enquête bekendgemaakt.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen