Rijksuniversiteit Groningen

28 mei 2001

Nummer 72 28 mei 2001

Extra studievoorlichting voor late beslissers

Ochtendprogramma
Verschillende informatie
Middagprogramma
Aanmelding
Noot voor de pers

Scholieren van 6 VWO die nog geen definitieve studiekeuze hebben gemaakt, kunnen zich op woensdag 6 juni 2001 bij de RUG nog eens nader oriënteren. Ook is de dag bedoeld voor leerlingen die zich hebben aangemeld voor een lotingstudie (geneeskunde of tandheelkunde) en op zoek zijn naar een alternatief als zij worden uitgeloot. Het ochtendprogramma, met lezingen over studiekeuze en loting, vindt plaats tussen 10.00 uur en 13.00 uur in het Academiegebouw, Broerstraat 5. 's Middags vanaf 14.00 uur zijn de scholieren welkom bij de opleidingen aan huis.

Gemiddeld genomen kiezen 6-VWO'ers steeds later wat en waar ze gaan studeren. Ook deze late beslissers wil de RUG de mogelijkheid bieden nog eens met studieadviseurs en studenten van gedachten te wisselen en kennis te maken met de eventueel toekomstige studieomgeving. Aspirant-studenten die zich aan de RUG hebben ingeschreven voor geneeskunde of tandheelkunde ontvangen half juli bericht of ze zijn ingeloot of uitgeloot. Voor hen is het van groot belang zich tijdig te oriënteren op een alternatief, zoals een andere studie, een jaartje werken of een wereldreis.

Ochtendprogramma

Waar moet je op letten bij het kiezen van een studie? Hoe vind je de studie die het best bij je past? Wat zijn de valkuilen die je tegen kunt komen? Studentendecanen Saskia Plass en Erwin Uildriks, beiden werkzaam bij de afdeling Studie Ondersteuning, geven in hun lezing om 11.00 en 12.00 uur antwoord op deze vragen. Studentendecaan Jooske de Haseth-Doorenbos gaat in haar lezing om 10.00 en 12.00 uur in op de voor- en nadelen van de verschillende wegen in geval van uitloting: wachten tot volgend jaar, studeren in het buitenland, parkeren bij een andere studie of helemaal opnieuw kiezen. Ook bespreekt ze de gevolgen van de verschillende keuzes voor de studiefinanciering.

Verschillende informatie

Studieadviseurs en studenten van opleidingen die vaak worden gekozen als alternatief voor geneeskunde of tandheelkunde zitten tussen 10.00 en 13.00 uur klaar om vragen te beantwoorden. Het betreft de studies farmacie, biologie, scheikunde, rechten, bedrijfskunde, economie, psychologie, pedagogiek, sociologie, bewegingswetenschappen, biomedische technologie en informatica. Ook de studieadviseurs van geneeskunde en tandheelkunde zijn aanwezig. Op een informatiemarkt in het Academiegebouw is informatie beschikbaar over zaken als aanmelding, loting, plaatsing, studiefinanciering, huisvesting en studeren met een handicap.

Middagprogramma

's Middags, vanaf 14.00 uur, hebben de scholieren de mogelijkheid een bezoek te brengen aan één opleiding. Elke opleiding verzorgt op eigen wijze en kort kennismakingsprogramma.

Aanmelding

Aspirant-studenten uit 6 VWO kunnen zich voor de voorlichtingsdag aanmelden via de onderwijsinformatielijn, (050) 363 80 25, of via internet: www.rug.nl .

Noot voor de pers

Nadere informatie: Joke Jalvingh, tel (050) 363 80 66 (werk) en Martin Althof, tel (050) 363 80 66 (werk)