Ministerie van Buitenlandse Zaken

http://www.minbuza.nl/content.asp?Key=415925



Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag

Datum 28 mei 2001 Auteur Drs G.A.W.Th. van den Akker

Kenmerk DVF/FS-0307/01 Telefoon 070 - 348 6854

Blad /2 Fax 070 - 348 6564

Bijlage(n) - E-mail Gerton-vanden.Akker@minbuza.nl

Betreft Deelname parlementariërs aan de delegatie naar de SAVVN inzake een terugblik en beoordeling van de Habitat-agenda (6-8 juni 2001)

Zeer geachte Voorzitter,

Van 6 tot en met 8 juni 2001 zal in New York een Speciale Zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (SAVVN) bijeenkomen, die geheel gewijd zal zijn aan een terugblik en beoordeling van de uitvoering van de Habitat-agenda. Deze bijeenkomst wordt gefaciliteerd en georganiseerd door het United Nations Centre for Human Settlements.

De Regering is voornemens een Koninkrijksdelegatie naar deze SAVVN af te vaardigen en daarin, zoals te doen gebruikelijk naar zittingen van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, ook parlementariërs op te nemen.

In de bestaande praktijk houdt dit in dat vier parlementsleden, van wie één uit de Eerste Kamer en drie uit de Tweede Kamer, in de gelegenheid worden gesteld te participeren in de Nederlandse delegatie. Met het oog hierop wil ik u graag uitnodigen drie leden van uw Kamer voor te dragen voor deelname aan de delegatie.

Het ligt in mijn bedoeling de betreffende Kamerleden uit te nodigen voor een voorbespreking. Ik verzoek u derhalve mij voor 30 mei a.s. in te lichten omtrent de voordracht voor deelname. Mijn excuses voor deze korte termijn.

Voor de goede orde vermeld ik dat de kosten voor deelname van de parlementariërs zullen worden gedragen door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Minister van Buitenlandse Zaken

Kenmerk
DVF/FS-0307/01
Blad /1

===