Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht



Den Haag, 31 mei 2001

'Wie een verkeerde weg inslaat moet een heel eind lopen'

Op 6 juni 2001 organiseert circuit GGZ voor Volwassenen I van Parnassia, psycho-medisch centrum in Den Haag een groot landelijk congres over duurzame zorg aan mensen met psychotische problemen. Het congres wordt gehouden in De Regentes, Weimarstraat 63 in Den Haag en begint om 10.15 uur.

In het afgelopen decennium is er veel belangstelling ontstaan voor schizofrenie en aanverwante psychosen. Er is brede overeenstemming bereikt over de diagnose, de mogelijke oorzaken in erfelijkheid en perinatale gebeurtenissen, de onmisbaarheid van farmacotherapie en een groeiend aantal effectieve psychosociale en rehabilitatiestrategieën.

Veel van deze inzichten hebben hun neerslag hebben gevonden in zorgprogrammas, protokollen en kennismanagement. Toch kan de schizofreniezorg beter. Tijdens het congres zal daarom een landelijk plan gepresenteerd worden om, met gebruikmaking van de bestaande inzichten, de duurzame zorg aan mensen met psychotische problemen te verbeteren.

Een van de problemen is de kloof tussen de wens tot nuttige werkzaamheden en de mogelijkheid tot arbeid voor de patiëntengroep. De wijze waarop deze kloof gedicht kan worden, komt op het congres uitgebreid aan de orde.

Het middagprogramma omvat tal van praktische workshops waarin actuele problemen en oplossingen aan de orde komen de eerste psychose behandeling, de zorgorganisatie, het forensisch psychiatrisch werkveld, het aanpakken van problemen in de wijk, de woonomstandigheden van de patiëntengroep - want, 'Wie een verkeerde weg inslaat, moet een heel eind lopen'. In een tweetal workshops zal met cliënten gesproken worden over experimenten met het persoonsgebonden budget.



Parnassia logo

Noot voor de pers Voor meer informatie over het programma, de sprekers en de inleidingen kunt u contact opnemen met: Heleen Abrahamse productgroep Communicatie van Parnassia, psycho-medisch centrum tel. 070 - 391 67 73



Persberichten

Verslavingszorg

Parnassia, psycho-medisch centrum