NEDERLANDS DEBAT INSTITUUT

De Eerste Kamer moet worden afgeschaft

Dit is een van de stellingen die op woensdag 6 juni aanstaande tijdens de finale van het Interdepartementaal Debattoernooi aan bod zal komen. Voor het 8ste jaar in successie strijden jonge ambtenaren van 10 verschillende ministeries om de felbegeerde wisseltrofee die op dit moment in handen is van het Ministerie van VROM. Dit alles onder het toezined oog van een deskundige jury die dit jaar wederom wordt voorgezeten door de Staatssecretaris van Financien: Wouter Bos.

Na een voortraject waarin de deelnemende ministeries zich door middel van intensieve debattrainingen en interne voorrondes hebben voorbereid, zal in de Raadszaal van het Stadhuis te Den Haag tussen 17:00 en 20:00 uur via een knock-out systeem worden gedebatteerd over overheidsgerelateerde stellingen die afwisselend een actueel, ludiek dan wel filosofisch karakter hebben. Om 20:00 uur zal de Haagse wethouder van Finacien en Cultuur, mw. Engering-Aarts, de wisseltrofee aan de nieuwe winnaars uitreiken.

Het Interdepartementaal Debattoernooi is een initiatief van Jong Financien en wordt sinds 1994 jaarlijks georganiseerd. Oorspronkelijk had het toernooi met name een competitief, sociaal en ludiek karakter. Hoewel deze elementen nog steeds een belangrijke rol spelen heeft het toernooi, en met name het voortraject, zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gelegenheid voor jonge ambtenaren om zich te scholen in, en te oefenen met, debatvaardigheden die in hun dagelijkse werkzaamheden een bleangrijke rol spelen. Sedert een aantal jaren wordt de organisatie van Jong Financien dan ook ondersteund door het Nederlands Debat Instituut, een organisatie die onder andere is gespecialiseerd in het verzorgen van debattrainingen en de organisatie van debatevenementen.

Gedetailleerde informatie over het toernooi vindt u op: www.debatinstituut.nl/interdepartementaal.htm

Kerngegevens;

Datum; woensdag 6 juni
Locatie: Raadszaal Stadhuis Den Haag
Aanvang: 17:00 uur t/m 20:00 uur
Toegang: gratis en voor iedereen
Contact: Jong Financien, Sebastiaan Ruddijs 070-3427430 Ned. Debat Instituut, Roderik van Grieken
020-5206464


05 jun 01 17:09