NIPO

T.a.v. afdeling Personalia

Algemeen directeur NIPO benoemd tot President van Gallup International

Op 6 juni is Theo Hess, algemeen directeur van NIPO het marktonderzoek-instituut, benoemd tot President van Gallup International. Gallup International is uitgegroeid tot de grootste organisatie ter wereld op het gebied van Opinie- en marktonderzoek. De associatie telt meer dan 60 bureaus met een gezamenlijke omzet van 1,5 miljard gulden en is vertegenwoordigd in bijna 100 landen.
In Nederland wordt Gallup International vertegenwoordigd door het NIPO.

Gallup International
Gallup International is in 1947 opgericht door Dr. George Gallup, destijds hoogleraar politicologie aan de Universiteit van Princeton. Gallup staat vooral bekend om haar peilingen omtrent politieke voorkeur en richt zich met name op onderzoek over sociale en maatschappelijke onderwerpen. Houding en gedrag met betrekking tot milieuvraagstukken, mensenrechten, democratie, etc. zijn hierbij vaak het onderwerp. Tot haar opdrachtgevers kan Gallup International onder meer de VN, de WHO en de UNESCO rekenen.

Benoeming voor vier jaar
De verkiezing van de heer Hess tot president van Gallup International vond plaats op 6 juni 2001 tijdens de algemene vergadering van de Gallup International 54th Annual Conference in Praag. De benoeming geldt voor 4 jaar.
De heer Hess volgt de Finse Mrs. Leila Lotti op, die deze functie de afgelopen 8 jaar heeft bekleed. Het secretariaat bevindt zich in Londen.

Meer informatie
Voor meer informatie over Gallup International zie de bijlage of kijk op de website:
www.gallup-international. com.
Voor verdere informatie kunt u op 7 juni contact opnemen met de heer Theo Hess:
06 - 53 944 336 van 10.00 tot 12.00 uur. Vanaf vrijdag 8 juni is de heer Hess weer te bereiken op het NIPO: 020 - 5225 474.