WereldWijzer sluit partnership voor online boeken vliegtickets

Utrecht, 6 juni 2001 - De interactieve reissite WereldWijzer (www.wereldwijzer.nl) is een partnership aangegaan voor het boeken van vliegtickets via Internet. Bezoekers van de reisplaza kunnen sinds vorige week direct zoeken naar wereldwijde bestemmingen voor vliegreizen. Nadat de plaats van vertrek en de bestemming zijn opgegeven, kunnen de prijzen van vliegtickets van diverse luchtvaartmaatschappijen met elkaar worden vergeleken. Wanneer de vliegtickets online worden besteld, kunnen deze via de post worden opgestuurd, of worden afgehaald op het vliegveld.

Sterke groei online reismarkt
Reizen boeken via Internet heeft het laatste jaar een vlucht genomen in Nederland. Nu boekt 7 procent van de Nederlanders via Internet. Volgens diverse onderzoeksbureau's zal dit percentage in de komende jaren groeien naar 40 procent. Het aanbieden van de mogelijkheden om via het Internet te boeken vormt echter niet de hoofdactiviteit van WereldWijzer. De site richt zich hoofdzakelijk op de interactie tussen de bezoekers en op het creëren van een reiscommunity.

Achtergrond
WereldWijzer is een initiatief van ViopTo (www.viopto.nl). De site is gelanceerd in februari 2001en onderscheidt zich van andere reissites op Internet, door zoveel mogelijk interactie tussen de bezoekers teweeg te brengen. Per maand kan de reisplaza op gemiddeld 40.000 bezoekers rekenen. Verwacht wordt dat dit aantal zal stijgen tot 90.000 bezoekers per maand eind 2001.

ViopTo (Visie op Toekomst) is in januari 2000 opgericht en beheert diverse Internetsites, waaronder Jaysar en GameVillage. Daarnaast is ViopTo gespecialiseerd in UMTS trainingen. Deze maand zal ViopTo met Jaysar uitbreiden naar Engeland.


Noot voor de redactie,