Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 6-06-2001 3e Persbericht 6 juni 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee verdachten aangehouden voor straatroof Woensdag zijn in de loop van de dag, door het straatroofteam van de politie, een 20-jarige Eindhovenaar en een 17-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De twee worden verdacht op zaterdag 19 mei jl. op de Woenselsestraat een 42-jarige Eindhovenaar van zijn portemonnee te hebben beroofd. Het slachtoffer dat onderweg was naar huis werd door de twee van zijn snorfiets geduwd en beroofd van zijn portemonnee met ongeveer f.60,-. Het slachtoffer raakte door de val gewond en moest in het ziekenhuis behandeld worden aan een flinke wond boven zijn oog, een gekneusde kaak, letsel aan zijn neus en een hersenschudding. Ook worden de twee er van verdacht op vrijdag 18 mei op de Boschdijk een 21-jarige Eindhovenaar te hebben beroofd van f. 25,-. Zij bedreigden hun slachtoffer met een mes en eisten zijn geld. De twee zijn in verzekering gesteld en naar verwacht worden zij komende vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris in s Hertogenbosch.

Eindhoven: Winkeldieven aangehouden
Woensdagmiddag rond 16.40 uur zijn door de politie in de Hermanus Boexstraat twee Polen aangehouden. Zij hadden voor ruim f. 3000,- aan gestolen kleding in hun auto liggen en waren juist weer op pad voor een tweede ronde. Een agent in burger zag de twee kleding in een kofferbak van een auto laden. De beveiligingslabels zaten nog aan de kleding. Nadat de twee de kleding in hun auto geladen hadden gingen ze met twee grote tassen terug de binnenstad in, gevolgd door de agent. Inmiddels waren enkele andere politieagenten gewaarschuwd en in de Hermanus Boexstraat werden ze aangehouden. Het duo, afkomstig uit Trzcianka is in verzekering gesteld. De kleding is in beslaggenomen. De boodschappentassen van de twee waren geprepareerd om beveiligingssystemen te omzeilen.

Eindhoven: Schennispleger aangehouden
Woensdagmiddag om 17.00 uur is in de Dr Berlagelaan een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had kort voor zijn aanhouding op de Dr Berlagelaan schennis gepleegd tegenover een 26-jarige Eindhovense die daar voorbij fietste. De man werd door de politie aan de hand van zijn signalement aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling
Een 63-jarige Eindhovenaar is dinsdagmiddag rond 15.30 uur op, de Estafettelaan mishandeld door enkele schooljongens. De man was met de fiets en wilde enkele fietsers passeren. De groep jongens ging echter niet opzij en toen de man ze toch probeerde in te halen werd hij de berm ingedrukt. Toen de man daar iets van zei werd hij door een van hen bedreigd. Hij stapte van zijn fiets maar voor hij daar erg in had werd hij op het achterhoofd geslagen door een van de anderen. Het slachtoffer kreeg daarop meerder klappen en trappen tegen zijn lichaam. Het slachtoffer liep hoofdletsel en diverse kneuzingen op. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Diefstal auto
Woensdagmiddag tussen 16.30 en 18.00 uur is in de Hercules Seghers een blauwe BMW 316i met het kenteken JT-JR-02 gestolen.

Lage Mierde: Dodelijk verkeersongeval
Woensdagmiddag om 17.05 uur is een 37-jarige vrouw uit Dordrecht om het leven gekomen tijdens een verkeersongeval op het Wellenseind in Lage Mierde. De vrouw bestuurde een auto die uit de richting Tilburg kwam. Bij haar in de auto zaten twee kinderen (meisje 11 jr en jongetje 7 jr) en een vrouw. (gegevens inzittenden nog niet bekend). Door nog onbekende oorzaak kwam ze met haar auto op de andere weghelft en botste in eerste aanleg tegen de aanhangwagen van een tegemoetkomende personenauto. Daarna reed ze frontaal tegen een auto die daar achter reed. Die auto werd bestuurd door een 25-jarige man uit Lage Mierde. Hij raakte niet gewond maar een 21-jarige man uit Lage Mierde die bij hem in de auto zat liep licht hoofdletsel op. De vrouw overleed ter plaatse. De andere inzittenden van haar auto zijn met ernstig letsel naar het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg gebracht.