Imation brengt AIT-2 tape-cassette op de markt
Snel data-opslagmedium met grote capaciteit voor netwerken en geautomatiseerde applicaties

Schiphol-Rijk, 6 juni 2001 -- Imation brengt in Europa de Imation tape-cassettes AIT-1 en AIT-2 op de markt. De AIT-2-cassettes zijn al leverbaar, de eerste AIT-1-cassettes worden over enkele weken uitgeleverd.

De AIT-cassettes zijn compatibel met alle Advanced Intelligent Tape AIT-1 en AIT-2-drives en cassette-automaten. De ongecomprimeerde capaciteit van de cassettes is 35GB voor de AIT-1 en 50GB voor de AIT-2. Met datacompressie (2,6:1) kan respectievelijk 91GB en 130GB worden opgeslagen. De ongecomprimeerde data-overdrachtssnelheid is 3MB/s voor de AIT-1 en 6MB/s voor de AIT-2. Met compressie kunnen deze snelheden respectievelijk 7,8 MB/s en 15,6MB/s bedragen. De combinatie van grote capaciteit en snelle data-transfer maken de Imation AIT-1- en 2-cassettes ideale oplossingen voor data-intensieve netwerk- en tape-library-toepassingen.

Elke cassette is uitgerust met innovatieve AIT-2 Memory-in-Cassette (MIC)-technologie, een ingebouwde chip die de file directory en andere informatie van de tape opslaat en het zoeken en de toegankelijkheid van de cassette aanzienlijk verbetert. De prijs/prestatieverhouding maakt de cassettes ook voor het midden- en kleinbedrijf concurrerend. Want in dit segment neemt de behoefte aan snelle opslagmedia met grote capaciteit exponentieel toe. Niet alleen de omvang van de data, maar ook de waarde ervan voor de onderneming stijgt met de komst van e-business bijzonder snel.

Door de prestaties van AIT-2 in geautomatiseerde omgevingen zijn de cassettes bij uitstek geschikt voor bedrijven die willen overgaan van afzonderlijke drives naar tapedrive-automaten. De cassettes zijn zonder meer in beide omgevingen te gebruiken.

De Imation AIT-1- en AIT-2-cassettes zijn verkrijgbaar bij geautoriseerde wederverkopers en distributeurs. De adviesverkoopprijs ligt rond de 90 euro voor de AIT-1 en 130 euro voor de AIT-2.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd een reeks producten en diensten voor de beeld- en informatieverwerkende industrie. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en data-opslag en is wereldmarktleider op het gebied van media voor gegevensopslag. Enkele bekende producten van Imation zijn de Travan minicartridge, de 120MB SuperDisk diskette, Rainbow, DryView en Matchprint. De omzet van Imation uit normale bedrijfsvoering bedroeg in 2000 1,2 miljard dollar. In maart 2001 had Imation wereldwijd 4200 mensen in dienst. Meer informatie biedt de bedrijfswebsite op www.imation.com.

Meer informatie:
Imation International B.V.
Data Storage & Information Management Division
Peter Klinckenberg
00 31 (20) 654 21 56
pjklinckenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl