Persbericht

Willemstad/Gouda, 5 juni 2001

Nieuwe directeur Curaçao Tourism Development Bureau: "Groei hotelkamers Curaçao hard nodig voor ontwikkeling toerisme"

"Het aantal hotelkamers zal aanzienlijk worden uitgebreid en dat is hard nodig om het toerisme verder te ontwikkelen." Dat was de boodschap waarmee James Hepple, de nieuwe directeur van het Curaçao Tourism Development Bureau (CTDB), eind vorige week een kort bezoek bracht aan Nederland. "Voor de ontwikkeling van het internationale toerisme richting Curaçao is het essentieel dat de accommodatiecapaciteit wordt uitgebreid. Hier liggen voor Curaçao grote kansen en op dit moment wordt er hard gewerkt aan de realisering van nieuwe projecten", aldus Hepple.

De nieuwe directeur van het CTDB geeft aan dat er op Curaçao momenteel zo'n 2500 hotelkamers zijn in diverse categorieën, variërend van vijfsterrenhotels tot appartementencomplexen. "We staan aan de vooravond van een spannende periode in het toerisme. Het aantal hotelkamers op Curaçao moet worden uitgebreid om het toerisme te kunnen stimuleren. Hier geldt het motto, eerst hotelkamers dan extra vluchten en vervolgens meer toeristen."

Hepple geeft aan dat momenteel vele miljoenen guldens worden gestoken in het uitbreiden van de toeristische infrastructuur. "Er zijn diverse projecten die het vermelden waard zijn. Eerder dit jaar is de eerste achttienholes golfbaan van het eiland geopend. In juni van dit jaar zal het bekende Floris Suite Apartment Hotel (www.florissuitehotel.com) heropenen met 105 kamers. In september wordt het nieuwe Kura Hulanda Hotel (www.kurahulanda.com) geopend met de eerste 65 van in totaal 160 kamers. De ligging van dit hotel is bijzonder, in het hart van de wijk Otrobanda waar op diverse plaatsen wordt gewerkt aan de renovatie van oude, koloniale panden. Oktober is een belangrijke maand voor het bekende Princess Beach Hotel (www.princessbeach.com) dat onder de vleugels van de internationale Radisson keten flink is gerenoveerd."

Naast de Radisson keten werkt ook de Amerikaanse keten Howard Johnson aan de bouw van een nieuw hotel in Otrobanda. "De keten verwacht eind dit jaar de eerste 50 kamers op te leveren en in de loop van volgend jaar alle 90 kamers te kunnen openen. Naast deze ketens zijn het Marriott en het Sheraton al sinds een paar jaar actief op het eiland. De aanwezigheid van deze internationaal bekende hotelketens is voor Curaçao erg belangrijk. Dit geeft aan dat de internationale toerisme-industrie vertrouwen heeft in de toeristische mogelijkheden van het eiland", aldus Hepple.

Andere interessante projecten zijn: Sunset Waters (70 kamers en opening in december), Habitat Curaçao (56 kamers en opening in december), Royal Resorts (90 kamers, opening eind dit jaar), uitbreiding van het Lions Dive Hotel met 36 kamers, uitbreidingen bij Chogogo met 58 appartementen, Jan Thiel Resort met 25 appartementen dit jaar en volgend jaar met nog eens 65 units en Papagayo met 50 appartementen en de nieuwbouw van 124 luxe suites van Kura Hulanda Lodge dat naar verwachting in de tweede helft van 2002 zal openen.

Het zijn deze ontwikkelingen die Hepple hoopvol stemmen voor de toekomst. "Er spreekt vertrouwen uit en dat heeft Curaçao hard nodig. Bovendien verbetert een grotere accommodatiecapaciteit onze positie in gesprekken met internationale luchtvaartmaatschappijen en touroperators. Dit zal het toerisme naar Curaçao een flinke boost geven."