Datum: 6 juni 2001

Onder invloed rijden Noordwijk (D1) De politie hield op dinsdag 5 juni rond 22.20 uur op het Bonniekplein een 67-jarige automobiliste uit Noordwijk aan. Zij had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 825 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Onder invloed Lisse (D1)
De politie hield op woensdag 6 juni rond 01.15 uur op de Heereweg een 34-jarige automobiliste uit Den Haag aan. Zij had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 270 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Ontmanteling hennepkwekerijen Leiden (D4)
De politie van Leiden heeft de afgelopen twee weken tien hennepkwekerijen ontmanteld. Het betreft hennepkwekerijen in woningen aan de Javastraat, Borneostraat, Ambonstraat, Dopheide (2x), Langebrug, Clarensteeg, Willem de Zwijgerlaan en de Herensingel. Op de grootste kwekerij werden 730 planten aangetroffen. In totaal zijn 2700 planten inbeslaggenomen en vernietigd. Verder werden eveneens apparatuur zoals lampen, filters, schakelborden, pompen en verwarmingselementen inbeslaggenomen. In de woningen aangehouden personen werden na verhoor weer heengezonden. Alle verdachten zijn woonachtig in Leiden en variëren in de leeftijd van 20 tot 76 jaar oud. De politie kwam de kwekerijen op het spoor na onder andere tips, klachten en politie-onderzoek.

Jongen van fiets beroofd Alphen aan den Rijn (D5) Een 20-jarige jongeman uit Alphen aan den Rijn deed op dinsdag 5 juni aangifte bij de politie. Hij was op maandag 6 juni rond 23.50 uur op de Van Manderslootstraat door een groep van vijf jongens belaagd. De Alphenaar reed op zijn fiets toen hij werd belaagd door een groep van vijf jongeren. Zij wilden van hem zijn portemonnee en zijn telefoon. Toen hij deze niet gaf kreeg hij een paar rake stompen in het gezicht. Daardoor liep hij een dik oog en zwellingen in het gezicht op. Op een gegeven moment zag hij kans om weg te rennen. Zijn fiets bleef echter bij de jongeren achter. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfietser komt ten val Zevenhoven (D5) Een 16-jarige bromfietser uit Zevenhoven is op dinsdag 5 juni met vermoedelijk een bovenbeenbreuk overgebracht naar het LUMC. De jongen raakte door nog onbekende oorzaak op de Molenweg de macht over zijn stuur kwijt en kwam ten val.

Aanrijding Boskoop (D6) Een 18-jarige fietster uit Waddinxveen is dinsdag 5 juni rond 19.30 uur gewond geraakt tijdens een aanrijding op de Hoogeveenseweg in Boskoop. De vrouw stak op de fietsoversteekplaats de weg over maar zag vermoedelijk een naderende auto, bestuurd door een 60-jarige man uit Alphen, over het hoofd. Hij kon haar niet meer ontwijken. De vrouw is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Verzet bij aanhouding Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Een 20-jarige man uit Gouda verzette zich dinsdag 5 juni rond 11.15 uur toen agenten hem wilden aanhouden. Er was een melding binnen gekomen dat de man een vrouw mishandelde op de Stationsdreef. Toen de agenten arriveerden, hield de man de vrouw vast en weigerde haar los te laten. Toen de agenten de twee wilden scheiden om met hen te praten, schopte de man om zich heen. Daarbij liep een 35-jarige agent een zwaar gekneusde rib op. Hij heeft aangifte tegen de Gouwenaar gedaan van mishandeling. De man is aangehouden. De vrouw ontkent dat de man haar heeft mishandeld.

Diefstal telefoon Gouda (D7)
Van een 15-jarige jongen uit Gouda is maandagavond 4 juni omstreeks 24.00 uur zijn telefoon gestolen. De jongen reed met vrienden op de Heesterlaan toen een onbekende man hen benaderde. De man vroeg aan de jongens of ze een mobiele telefoon bij zich hadden. Toen de 15-jarige jongen daar bevestigend op antwoordde greep de man de telefoon en rende weg. De jongen heeft dinsdagmiddag aangifte gedaan bij de politie.

Conflict op straat Gouda (D7)
Een 14-jarige jongen uit Gouda heeft het dinsdag 5 juni omstreeks 11.40 uur aan de stok gehad met een onbekend gebleven fietser. Op het moment dat de 14-jarige jongen met een vriend de straat over wilde steken naderde juist de fietser. Na wat commentaar over en weer zou de fietser de Goudse jongen tegen de grond gegooid hebben. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Controle zwaar vervoer N210 Krimpen aan de Lek (D8) Door middel van weeglussen in het wegdek wordt geconstateerd dat er regelmatig met voertuigen van meer dan 50.000 kg over de provincialeweg N210 wordt gereden. In overleg met en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland heeft de politie van Krimpen aan de Lek vorige week dinsdag 29 mei, tussen 06.00 uur en 12.00 uur gecontroleerd op zwaar vervoer op de provincialeweg N210 op het traject Krimpen aan de Lek en Krimpen aan de IJssel. Er werden zes voertuigen gecontroleerd maar geen overtredingen geconstateerd. Vanuit de andere richting werden twee vrachtauto's gecontroleerd die beide boven de 50.000 ton uitkwamen. Zij kregen een proces verbaal. Een van de bestuurders kreeg later een tweede proces verbaal omdat hij een alternatieve route nam over de Lekdijk. Zijn voertuig werd opnieuw gewogen en bleek wederom overbeladen te zijn.

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Straathof, Esther