Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-05-23: Cursus voor ouders van pubers pag.nr.=7104

De afdeling Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding (GVO) van de GGD Den Haag organiseert in de maanden juni en juli weer de cursus "Een puber in huis". De cursus biedt ondersteuning in de opvoeding voor ouders van pubers in de leeftijd van 10 tot ongeveer 16 jaar. De cursus is bestemd voor ouders die op een open manier willen leren praten met hun puber en echte problemen willen voorkomen. Tijdens de bijeenkomsten komen diverse thema's aan bod, zoals "Hoe ontwikkelt een puber zich", "Wat voor een beeld heeft een puber van zichzelf"en "Wat verandert er allemaal als je kind eenmaal puber is". Een aparte bijeenkomst is gewijd aan het thema "drugs en andere genotmiddelen". Verder is er ook aandacht voor hoe je conflicten kunt voorkomen en oplossen.

De cursus is al meerdere keren met succes gegeven op verschillende locaties in Den Haag, zoals scholen en buurthuizen. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van ruim twee uur.

De thema's worden tijdens de bijeenkomsten kort toegelicht, waarna de deelnemers in groepjes gaan discussiëren en oefenen. Ook speelt het uitwisselen van ervaringen een belangrijke rol. Aan het slot van iedere bijeenkomst krijgen de ouders een thuisopdracht. Ouders die de cursus hebben gevolgd vinden het vooral een leuke cursus, waarbij ze het met name waardevol vonden om ook met andere ouders van gedachten te kunnen wisselen.

De puberoudercursus is een initiatief van GVO Den Haag, Regionale Instelling Jeugdhulpverlening (RIJ) en Stichting voor Opvoedingsondersteuning Zuid-Holland en wordt sinds 1997 regelmatig aangeboden op scholen voor het voortgezet onderwijs, buurthuizen en bij de GGD Den Haag.

Nieuwe cursus:
De cursus start op woensdagavond 6 juni in het Ouderkindcentrum, adres: Gaslaan 175 in Den Haag. Verdere data zijn: 13-6, 20-6, 27-6, 4-7 en 11-7. Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. De kosten zijn fl. 12,50 per persoon. Het gemiddelde aantal deelnemers per cursus is 12. Belangstellenden voor de cursus en mensen die meer informatie willen kunnen bellen naar Yvonne de Jong van het Ouderkindcentrum, telefoonnummer: 070 - 346 70 27.

23 mei 2001gezo

last update: 28 mei 2001 ;pag.: 7104; auteur: 77