NVB Bouwondernemers & Ontwikkelaars

NIEUWS

SYMPOSIUM

Stedelijke herstructurering Blauwdruk voor samenwerking

Datum: Woensdag 6 juni a.s. Hotel Figi in Zeist

Op woensdag 6 juni 2001 organiseert NVB Vereniging voor projectontwikkelaars het symposium Stedelijke Herstructurering. Dit symposium staat in het teken van samenwerking tussen projectontwikkelaars, overheid en corporaties.

Nog steeds zijn de vooroordelen tussen deze partijen groot. Ontwikkelaars worden vaak gezien als zakkenvullers, ambtenaren zouden lui zijn en corporaties uit de tijd. Misverstanden te over dus die een goede samenwerking in de weg staan. NVB vindt het belangrijk deze karikatuurvorming te doorbreken en presenteert daarom in Hotel Figi te Zeist de resultaten van een onderzoek naar de beeldvorming die de verschillende disciplines van elkaar hebben.

Het wordt een open bijeenkomst, waarbij het de bedoeling is de verbeterpunten boven tafel te krijgen om zo de toekomstige samenwerking gestalte te geven. Topfunctionarissen van de belangrijkste groeperingen geven vervolgens door middel van een presentatie en deelname aan een forumdiscussie hún visie op het thema. Het symposium is bestemd voor decisionmakers en staffunctionarissen, actief bij gemeenten, corporaties, ontwikkelaars en andere bij de stedelijke herstructurering betrokken disciplines. De prettige ambiance van Hotel Figi leent zich uitstekend om onderling nader van gedachten te wisselen over de gepresenteerde onderzoeken en adviezen. Van de onderzoeksresultaten wordt een rapport gemaakt dat uitsluitend bestemd is voor de bezoekers van het symposium en de leden van NVB. In dit rapport staan tevens een aantal voorbeeldprojecten opgenomen.

Programma
13.00 uur

Ontvangst

14.00 uur

Welkomstwoord en opening
A.E. Bouma, dagvoorzitter
14.05 uur

Presentatie onderzoek
Drs. A.R. Kamps, directeur Hanzehogeschool Groningen 14.25 uur

Visie vanuit projectontwikkeling
Ing. H.J. van Harssel, voorzitter NVB

14.45 uur
Pauze

15.15 uur

Visie vanuit de overheid
Mr. P.G.A. Noordanus, voorzitter VROM-Raad
15.35 uur

Visie vanuit corporaties
H. Draaisma, directeur Woningbouwvereniging Keij in Amsterdam 15.55 uur

Visie vanuit advieswereld
P.J.M. van Joolingen, directeur Akro Consult B.V.

16.15 uur

Forumdiscussie
met inleiders en met bijdrage van mevrouw drs. E. Agricola, directeur KEI Kenniscentrum stedelijke vernieuwing

17.15 uur
Aperitief en aansluitend diner

Aanmelding

Kosten van deelname van NVB-leden en partners van KEI bedragen NLG 575,- per persoon. Overige deelnemers betalen NLG 975,- per persoon. Deze prijzen zijn exclusief BTW.

Voor het aanmelden als deelnemer verzoeken wij u contact met ons op te nemen op telefoonnummer: 070-3860204 of stuur een mail naar info@nvb-bouw.nl.
Wij zenden u dan z.s.m. het aanmeldingsformulier toe.



Voor meer informatie over het symposium
telefoon (070) 386 02 04