Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Gastcollege Wim Kok op 6 juni

Persbericht 40 (8 mei 2001)

Op woensdag 6 juni geeft minister-president Wim Kok aan de Universiteit Leiden een gastcollege over het uitbreidingsproces van de Europese Unie.

De uitbreiding van de Europese Unie staat voor de deur. Binnen enkele jaren zal een substantieel aantal nieuwe leden uit noordoost-, centraal- en zuidoost-Europa toetreden.

Tot op heden is het debat over dit immense project voornamelijk beperkt gebleven tot vergadertafels in Brussel. De Nederlandse regering vindt dat geen goede zaak en vindt het hoog tijd om de Nederlanders te informeren over dit onderwerp.

Uit onderzoek is gebleken dat vooral onder jongeren, ook hoog opgeleide jongeren, de kennis over Europa en ontwikkelingen die daarmee samenhangen over het algemeen beperkt is. Dat geldt ook voor de uitbreidingsplannen van de Unie.

De regering wil daarom graag in gesprek met studenten over de uitbreiding van de Unie.

Alle bewindslieden uit het kabinet stellen zich ter beschikking voor het houden van gastcolleges aan universiteiten in het land.

Minister-President Kok spreekt aan de Universiteit Leiden en zal na afloop van zijn college graag met de aanwezigen in discussie gaan.

Programma
15.30 uur Welkom door rector magnificus, prof.dr. D.D. Breimer 15.35 uur Inleiding door prof.dr. A. van Staden 15.45 uur College door Wim Kok: Europa van de Toekomst 16.15 uur Discussie
16.45 uur Borrel en informatiemarkt

Plaats: Groot Auditorium - Academiegebouw - Rapenburg 73 - Leiden

Meer informatie: Rosalien van der Poel (Internationalisering, Communicatie en Studenten) Tel. 071-5273345 / 06 2471 1597 Email rhm.vanderpoel@ics.leidenuniv.nl / 08 mei 2001, 11:45 uur