Nijmegen, 5 juni 2001

Persbericht nr. 51
Het Groote Pleinfestijn
Cultuur op de Campus presenteert vijf weken lang lunchfestival op de Medische Faculteit

Op woensdag 6 juni vindt de tweede aflevering van Het Groote Pleinfestijn plaats op de campus van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Met deze keer speciale aandacht voor theater en muziek!

Programma

Beeldend theater De Muzen
Onder het motto 'wel poppen, geen kast' maken De Muzen beeldend en sfeervol theater. Het visuele aspect krijgt de nadruk, de beelden vertellen het verhaal. Sinds 1994 hebben de maaksters diverse producties uitgebracht waarin ze hun eigen stijl en beeldentaal ontwikkelden: een vertoning van beeldende kunst op straat. Zij kruipen in de huid van hun levensgrote, karakteristieke figuren. Met hun ingetogen en subtiele spel tonen zij op het Groote Pleinfestijn de voorstelling 'Ouder dan Eeuwenoud'. De voorstelling is gebaseerd op een griekse mythe over Prometheus en Pandora. Ooit waren er louter goden, en zat Zeus hoog verheven op zijn troon. Na eeuwenlang peinzen besluit hij de leegte van de aarde op te vullen. Hij schept Prometheus en Epimetheus, en met hen begint het verhaal van het ontstaan van de wereld...

Smartlappen dj Keessie
Smartlappen ster Keessie is in relatief korte tijd doorgedrongen tot de top van de Nijmeegse smartlappenscene. Zijn eerste optreden was tijdens de Nijmeegse Dag van het Levenslied in 1995 en sindsdien is zijn ster rijzende. Terecht, want Keessie staat garant voor een vermakelijk optreden! Op het Groote Pleinfestijn maakt hij zijn opwachting als dj, want ook dat vak is hem eigen. 'Iedere plaat net onder de maat' is het devies van dj 49% Keessie, een graag geziene gast op elk feessie. Alle plaatjes in verstaanbaar Nederlands en als je niet uitkijkt zingt hij zelf ook nog een nummertje mee!

Muziek
Viva Zapata
De wortels van dit vrolijke kwartet liggen op straat. Begonnen in '96 op Koninginnedag in Amsterdam en doorgetrokken naar het straatfestival van Avignon speelde Viva Zapata met hun vrolijke muziek reeds vele straten vol! Hun muziek is een mengelmoes van verschillende muziekstijlen, uiteenlopend van Tex Mex tot Ierse Folk en van Rock'n Roll tot Oostblokpunk. Ook muziek van eigen bodem komt aan bod. Misschien zijn de woorden vrolijk en snel nog het meest van toepassing op Viva Zapata. Met accordeon, drum, gitaar, contrabas, zang, kazoo en humanizer kunnen zij echter af en toe ook flink melancholiek uit de hoek komen.

Het Groote Pleinfestijn vindt plaats op woensdag 30 mei, 6,13, 20 en 27 juni van 12.00 tot 14.00 uur op het grasterras van Geert Grooteplein op de Medische Faculteit van de Katholieke Universiteit. Organisatie van het festival is in opdracht van de Faculteit der Medische Wetenschappen enhet UMC/St. Radboudziekenhuis in handen van Cultuur op de Campus.

Voor een volledig overzicht van het programma kunt u contact opnemen met Annemieke Attema, Cultuur op de Campus, T: 024-3615912 / E: A.Attema@dcm.kun.nl Ook kunt u surfen naar www.cultuuropdecampus.nl