Persbericht

Nieuwe versie van BMC Software's PATROL®
gepland voor eind deze zomer

Nieuwegein - 6 juni 2001 - BMC Software, toonaangevend aanbieder van enterprise
systeembeheer oplossingen, kondig PATROL® 7 aan, de nieuwste versie van haar belangrijkste product. De officiële bekendmaking en gedetailleerde informatie worden eind deze zomer bekendgemaakt. Voor de belangrijkste wijzigingen aan het product is sterk uitgegaan van de waardevolle input van de klanten. "BMC Software hecht veel waarde aan het garanderen van Business Availability en voor de realisatie hiervan zijn de wensen, eisen en problemen van onze klanten zeer waardevolle input", vertelt Pete DiStefano, vice president en general manager PATROL Infrastructure bij BMC Software. "Voortbouwend op de sterke basis die we afgelopen jaar hebben neergelegd met PATROL 2000 zijn we inmiddels in staat om PATROL te realiseren met een enkele, naadloze architectuur. PATROL 7 zal een algemene installatie en algemene mogelijkheden voor het delen, opslaan en uitvoeren van geavanceerde analyse en acties op data bieden. Tevens omvat het product een algemene console waarmee de dagelijkse administratie en het dagelijks beheer van complexe omgevingen eenvoudiger wordt."

Gefaseerde benadering
Het doel van BMC Software bij de levering van deze nieuwe versie van PATROL is klanten de beschikking te geven over zeer geavanceerde beheeroplossingen die tegemoet komen aan hun zakelijke eisen, zonder daarbij hun huidige investeringen in PATROL in gevaar te brengen.
"Op basis van input van klanten gaan we uit van een gefaseerde benadering bij de levering van PATROL 7. Elke release biedt toegevoegde waarde, terwijl de investeringen die de klant al heeft gedaan in PATROL behouden blijven", aldus DiStefano. "De eerste release staat gepland voor eind deze zomer. Hierbinnen vallen de consolestrategie, de algemene installatie en andere nieuwe mogelijkheden."

Over PATROL
PATROL is een uitgebreide, geïntegreerde oplossing die de snelle inzet van geavanceerd service level management mogelijk maakt door middel van een proces dat uitgaat van voortdurende verbetering. Het proces biedt klanten niet alleen de mogelijkheid service te meten in termen van eindgebruiker-reactietijd met betrekking tot zakelijke transacties en het publiceren van rapporten over het voldoen aan service level agreements (SLAs), maar biedt tevens de mogelijkheid voor geautomatiseerde diagnose van de belangrijkste oorzaken voor fouten en voorspelling van de impact van bedrijfsveranderingen op de geleverde servicekwaliteit. Vanuit een enkele grafische console biedt PATROL gecentraliseerd beheer en helpt het bij het pro-actief beheren van systemen, applicaties, databases en bronnen voor ondernemingen met e-business mogelijkheden. Voor meer informatie over PATROL: www.bmc.com/products/esm/index.html

BMC Software
BMC Software is toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer oplossingen die beschikbaarheid van business garanderen - door bedrijfskritische systemen te onderhouden en te optimaliseren door middel van geautomatiseerd infrastructuurbeheer en unieke service management capaciteiten. BMC Software is een Forbes 500-onderneming en behoort tot de S&P 500-bedrijven. Het bedrijf realiseerde in boekjaar 2001 een omzet van ruim $1,5 miljard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Houston, Texas. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd op Schiphol-Rijk en het Nederlandse verkoopkantoor in Nieuwegein.