- PERSBERICHT -

PRICEWATERHOUSECOOPERS KIEST INFORMATICA APPLICATIES OM NIEUWE iANALYTICS AAN TE DRIJVEN

Grootste organisatie voor zakelijke dienstverlening ter wereld kiest Informatica als core software leverancier voor haar 'cross-value chain' analytische oplossingen

NIEUWEGEIN, 6 juni 2001 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), leverancier van analytische e-business software, maakt bekend dat zij de eerste leverancier is die door PricewaterhouseCoopers (PwC) is gekozen om de belangrijke analytische producten te leveren voor PwC's nieuwe iAnalyticsTM (Integrated Analytics) oplossing. Informatica's Analytische Applicaties, de enige familie van 'cross-value chain' analytische applicaties, zijn gekozen als key component van PwC's iAnalytics aanbod van diensten en technologieën. Dankzij de toevoeging van deze applicaties krijgen klanten van PricewaterhouseCoopers een volledig overzicht van hun bedrijfsvoering, dat onmisbaar is voor het verbeteren van de efficiëntie en winstgevendheid van de organisatie.

Informatica's Analytische Applicaties combineren informatie vanuit verschillende transactiesystemen uit het gehele bedrijf, zoals CRM, SCM, ERP en e-business systemen. Deze informatie wordt samengebracht in een 'best-practice' metriek, die een consistent en volledig overzicht van het bedrijf biedt. Het resultaat is dat managers een personalized view krijgen van voor hen belangrijke data, waardoor sneller en beter beslissingen kunnen worden genomen.

"De visie van PricewaterhouseCoopers op het gebied van bedrijfsbrede analyse van de waardeketen sluit aan bij de onze," aldus Diaz Nesamoney, president en COO van Informatica. "De integratie van onze applicaties in iAnalytics biedt onze gezamenlijke klanten de mogelijkheid om de bedrijfsvoering te verbeteren in een complexe omgeving."

"iAnalytics is een dynamische oplossing waarmee informatie vanuit de hele organisatie verzameld en geanalyseerd wordt," zegt Mike Schroeck, managing partner of the Global Data Warehousing and iAnalytics solutions practices, Management Consulting Services, Price Waterhouse Coopers. "De Informatica applicaties bieden als eerste een volledig beeld van de omgeving. Ze zijn cruciaal voor onze klanten, die op deze manier met behulp van strategische informatie concurrentievoordeel willen behalen."

PwC's iAnalytics combineert strategische, procesmatige en technologische capaciteiten. Het biedt analyses op strategisch niveau, maar ook op het niveau van klanten, de supply chain, werknemers en financiën. Er worden verschillende diensten geleverd, flexibel en op maat gemaakt, zoals strategie-ontwikkeling en planning, analyse van de organisatie en zijn omgeving, en ontwikkeling en implementatie van specifieke projecten die voordeel en return on investment op korte tot middellange termijn mogelijk maken. (Voor meer informatie over iAnalytics, zie het persbericht van PriceWaterhouseCoopers van 5 juni 2001)

"iAnalytics van PricewaterhouseCoopers erkent de essentiële rol van analyse bij het creëren van wendbare organisaties," zegt Henry Morris, VP Applications and Information Access bij IDC. "De samenwerking van PwC en Informatica zorgt ervoor dat praktijk ervaring en kennis -verkregen middels de vele succesvolle trajecten en implementaties van PWC- gekoppeld wordt aan Informatica's marktleidende infrastructurele- en applicatiesoftware. Het resultaat is een programma/methodiek die telkens weer en over de hele waardeketen verspreid succesvol geïmplementeerd kan worden."

De centrale rol van Informatica in iAnalytics verdiept de strategische relatie tussen Informatica en PricewaterhouseCoopers. Reeds in april 2000 zijn de twee bedrijven begonnen met de gezamenlijke ontwikkeling, verkoop en ondersteuning van end-to-end analytische oplossingen. PricewaterhouseCoopers heeft toen ook geïnvesteerd in Informatica-aandelen. De Informatica Analytische Applicaties familie bestaat uit Informatica eCRM, eBusiness Operations, eProcurement en eMarketplace. Deze applicaties bieden informatie over klanten en hun gedrag, bedrijfsresultaten, de supply chain en on-line exchanges en veilingen.

PricewaterhouseCoopers
De adviesgroep Management Consulting Services van PricewaterhouseCoopers helpt door middel van strategische aanpassingen, procesverbeteringen en technologie het maximum uit hun bedrijf te halen. De consultants worden als begeleiders van complexe projecten, van strategieontwikkeling tot en met de implementatie, ondersteund door een wereldwijd netwerk van professionele vaardigheden en kennis van plaatselijke omstandigheden. PricewaterhouseCoopers (www.pwcglobal.com) is de grootste organisatie voor zakelijke dienstverlening ter wereld. Met de kennis en ervaring van meer dan 150.000 mensen in 150 landen helpt zijn klanten bij het oplossen van complexe zakelijke vraagstukken en helpen zij hen de waarde van hun onderneming aantoonbaar te vergroten, met risico's om te gaan en hun prestaties te verbeteren in een wereld waarin internet een steeds grotere rol speelt. De naam PricewaterhouseCoopers wordt gebruikt voor alle ondernemingen die zijn aangesloten bij de internationale PricewaterhouseCoopers-organisatie.

Informatica
Informatica levert analytische eBusiness software die organisaties in staat stelt om met behulp van strategische informatie concurrentievoordeel te behalen. Meer dan 1.200 bedrijven wereldwijd, inclusief de helft van de Fortune 100-bedrijven, gebruiken dagelijks Informatica's Insight Network om bedrijfskritische informatie te integreren, analyseren en personaliseren. Hierdoor kunnen de bedrijfsresultaten en het reactievermogen van de hele waardeketen verbeterd worden. De Informatica producten bestaan uit analytische applicaties, een krachtig data-integratieplatform, ondersteunende diensten en partnerovereenkomsten. Wereldwijde klanten van Informatica zijn onder andere: 3Com, AMD, American Airlines, BMW, Boeing, Borders Group, Chevron, Cisco, CNET, Deutsche Bank, eBay, General Electric, Hewlett-Packard, Inktomi, Merck, Merrill Lynch, MetLife, Motorola, Philips, Polo Ralph Lauren, Sprint en UBS. Meer informatie over Informatica vindt u op de website www.informaticanederland.nl en www.informatica.com.

# # #