PRNL0000025

Nieuwe Jornada PDA's en handige accessoires

Nieuwe HP Jornada 525 en HP Jornada 710 PDA's, HP Jornada Pocket Camera en Bluetooth-oplossingen

Amstelveen, 31 mei 2001 - Hewlett-Packard introduceert twee nieuwe PDA's (Personal Digital Assistant), de HP Jornada 525 Pocket PC en de HP Jornada 710 Handheld PC. Deze twee uitbreidingen op de Jornada-reeks zijn veelzijdig, koppelbaar en bieden veel functionaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Met deze uitbreiding is er een HP Jornada voor elke mobiele professional. Tevens introduceert HP de Jornada Pocket Camera voor de HP Jornada Pocket PC's 525, 545 en 548 en een reeks Bluetooth-oplossingen voor Jornada PDA's.

HP Jornada 525 Pocket PC
De nieuwe HP Jornada 525 is een Pocket PC met een 256 kleuren-beeldscherm. Deze slimme oplossing voor prijsbewuste jonge mobiele professionals is snel, licht, veelzijdig en heeft een fraai design. Met de volledige suite Microsoft Pocket PC Applications, waaronder Pocket Outlook, Internet Explorer, Word en Excel, kunnen gebruikers eenvoudig e-mails ontvangen, lezen, schrijven en versturen, attachments lezen en bewerken, op internet surfen en hun agenda en adresboek raadplegen en bijwerken. Met het Compact Flash card slot kan de Jornada worden gekoppeld aan een brede reeks accessoires, zoals modems, extra geheugen en natuurlijk de nieuwe HP Jornada Pocket Camera.

De HP Jornada 525 wordt geleverd met Windows Media Player, Microsoft eBook Reader en een groeiend aantal spelletjes. Net als andere Jornada's kunnen gebruikers deze Jornada naar eigen smaak aanpassen met een volledige reeks stijlvolle accessoires, zoals gekleurde 'covers' en leren hoesjes.

HP Jornada Pocket Camera
De HP Jornada Pocket Camera is eenvoudig op een HP Jornada Pocket PC 525, 545 en 548 te bevestigen, om van deze PDA een digitale 'richt-en-schiet'-camera te maken. Dit accessoire maakt het mogelijk snel en eenvoudig foto's te nemen en te verspreiden. De camera heeft een autofocus en een digitale zoomoptie om close-up foto's te maken vanaf 10 cm, een kleuren LCD-scherm om foto's direct te bekijken en de mogelijkheid gesproken commentaar aan de foto's toe te voegen. Met de HP Jornada Pocket Camera kunnen gebruikers eenvoudig foto's versturen naar vrienden en familie, door de foto aan een e-mailbericht te hangen en met de HP Jornada te versturen. Andere gebruikersvriendelijke mogelijkheden zijn onder meer automatische opnames en automatische instelling van de witbalans.

HP Jornada 710 Handheld PC
De nieuwe HP Jornada 710 Handheld PC heeft een krachtige 206MHz processor, een toetsenbord en biedt gebruikers brede functionaliteit tegen een redelijke prijs. Het apparaat is met name geschikt voor gebruikers die geen ingebouwd modem nodig hebben of de Jornada PDA willen koppelen aan GSM of met een PCMCIA-kaart aan een draadloos LAN.

De HP Jornada 710 Handheld PC combineert de mogelijkheden van Microsoft-software met draagbaarheid. Het apparaat is eenvoudig te synchroniseren met desktops en biedt veel entertainmentmogelijkheden. Al met al is het een betaalbaar, krachtig en persoonlijk technologisch hulpmiddel voor mobiele gebruikers.

Bluetooth-oplossingen
Met de Bluetooth-oplossingen voor de HP Jornada PDA's kunnen gebruikers, via een voor Bluetooth geschikte telefoon, verbinding maken met een GPRS-netwerk of met een ander voor Bluetooth geschikt apparaat.

Na verbinding met een Bluetooth-telefoon hebben HP Jornada-gebruikers draadloos toegang tot internet. De Jornada PDA is uitgerust met Microsoft Internet Explorer. Door een WAP-browser te installeren, kunnen gebruikers met de HP Jornada WAP-pagina's bezoeken en gebruikmaken van internetgebaseerde mobiele e-services.

HP werkt samen met belangrijke partners aan de verdere ontwikkeling van Bluetooth-technologie. Deze technologie is een nieuwe, betaalbare, geïntegreerde draadloze oplossing om notebooks, handheld computers, mobiele telefoons, printers en andere apparaten te laten communiceren en draadloos data uit te laten wisselen.

Bluetooth draagt bij aan het verwezenlijken van een computingomgeving waarbij diensten centraal staan. Deze technologie verandert de manier waarop mensen leven en werken door de mogelijkheid te bieden om op transparante wijze informatie te delen en te verzenden, zowel thuis als op kantoor.

In de toekomst zal een toenemend aantal apparaten, waaronder koelkasten, ovens, printers en faxen geschikt zijn voor Bluetooth. Dit opent een breed scala aan nieuwe mogelijkheden voor HP Jornada-gebruikers. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk dat de koelkast draadloos een boodschappenlijst naar de HP Jornada van de gebruiker verstuurt. Of dat de oven een recept toont dat in het geheugen van het apparaat is opgeslagen, zodat de gebruiker de aanwijzingen stap voor stap kan volgen om het gerecht te bereiden.

Prijzen
De consumentenadviesprijs voor de HP Jornada 525 Pocket PC is fl. 999,-, voor de HP Jornada Pocket Camera fl. 599,- en voor de HP Jornada 710 Handheld PC fl. 2.499,-. Alle prijzen zijn incl. BTW.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Een digitale foto kan worden aangevraagd bij P&B Communicatie (Tel.: 0345-682734, e-mail: mailbox@penb.nl).

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Microsoft en Windows zijn in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.

Contactpersoon voor de redactie:
(