WIJNINFO.NL NIEUWS

Wim F. de Graaf onderscheiden met de Mérite Agricolo

PERSBERICHT

Den Haag, 6 juni 2001

De secretaris van het Productschap Wijn,
Wim F. de Graaf, ontving vandaag uit handen van de Franse landbouwattaché Madame Elisabeth Mercier de prestigieuze onderscheiding Mérite Agricole. De feestelijke uitreiking vond plaats in het kantoorgebouw van het Productschap Wijn in Den Haag in het bijzijn van het bestuur van het Productschap Wijn, pers en genodigden.

De Mérite Agricole is een onderscheiding die bij hoge uitzondering wordt uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het Franse landbouwproduct. Wim F. de Graaf ontving zijn mérite als blijk van waardering voor zijn verdiensten voor de wijnhandel in het algemeen en de Franse wijn in het bijzonder.

Wim F. de Graaf is sinds 1994 secretaris van het Productschap Wijn. Het Productschap Wijn behartigt zowel de individuele als de collectieve belangen van de wijnsector in Nederland. In de Nederlandse wijnsector verdienen ongeveer 15.000 mensen hun dagelijks brood. Er zijn in ons land

plus minus 800 bedrijven die professioneel wijn importeren. Daarnaast houden bottelarijen, groothandelaren en detailhandels- en horecaverkooppunten zich bezig met de bewerking, opslag, distributie en afzet van wijn.

In 1999 werd in Nederland ruim 1.5 miljoen hl Franse wijn ingevoerd tegen een waarde van 744 miljoen gulden. Hiermee is Frankrijk verreweg de belangrijkste leverancier van wijn voor de Nederlandse markt.

EINDE PERSBERICHT