GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 6 juni 2001 17:05

De PvdA laat haar eigen minister in de file staan en geeft de VVD ruim baan

( 6 juni 2001)

De keuze voor een platte kilometerheffing tekent het failliet van het verkeersbeleid Paars. Van beprijzen om de files op te lossen komt opnieuw niets terecht. Van een 'platte heffing' die in de plaats komt van al bestaande vaste kosten voor de automobilist gaat geen enkele sturende werking uit. Dit paarse akkoord is niet meer dan een politiek compromis om het paarse gezicht te redden en dat geen enkele betekenis heeft voor het aanpakken van het mobiliteitsvraagstuk.

De PvdA laat haar eigen minister in de file staan en geeft de VVD ruim baan. Van het Paarse beleid van 'beprijzen alvorens te bouwen' komt niets terecht. Wat rest, zijn de inevsteringen in tal van nieuwe wegen.

GroenLinks vindt het onbegrijpelijk dat de plannen van Pieper die alom positief zijn ontvangen, nu al uit beeld zijn. Groenlinks zal een kilometerheffing blijven bepleiten gedifferentieerd naar tijd, plaats en milieukenmerken van de auto. Zo'n heffing kan echt iets betekenen voor het aanpakken van files en milieuproblemen.

Hugo van der Steenhoven