Politie Amsterdam-Amstelland

Arrestaties na aanrijding
6-6-2001. Twee 17-jarige jongens hebben vanmiddag in de Derkinderenstraat een voetganger geschept. Nadat de jongens vervolgens een bushokje hadden geramd kwamen ze tot stilstand tegen een boom. Beiden verlieten hier de auto en zetten de vlucht te voet verder. Na een korte achtervolging werd het tweetal aangehouden door twee motoragenten. Het slachtoffer is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Later bleek er nog een lichtgewonde te zijn gevallen, die ter plaatse is behandeld. De man stond in het bushokje. Beide jongens zijn ingesloten aan een politiebureau.



Vuurwerk in beslag
6-6-2001. In een garagebox aan de Groesbeekdreef heeft de politie in samenwerking met de Dienst Parkeergebouwen vanmiddag 2500 kilo vuurwerk in beslag genomen. Het gaat om 220 Chinese rollen, zogenaamde 100.000 klappers. Het vuurwerk werd aangetroffen door personeelsleden van de Dienst Parkeergebouwen en agenten van het wijkteam Ganzenhoef. Er was voor de box een huurachterstand. Bij de controle kwam het vuurwerk aan het licht.


Drugsdealers gepakt
6-6-2001. Op grond van de Opiumwet arresteerden politieagenten van wijkteam s-Gravesandeplein gistermiddag in de Dapperbuurt zeven mannen. Het gaat om drie dealers en vier verslaafden. Bij de arrestaties namen de agenten 45 bolletjes harddrugs en twee messen in beslag. De dealers worden vrijdag voorgeleid voor de officier van justitie. De verslaafden worden na verhoor heengezonden. Ook vorige week arresteerde de politie in de Dapperbuurt een dealer. Deze man bleek in het bezit te zijn van negen gram coke en een gestolen mobiele telefoon. Tijdens de actie van gistermiddag stuitte de politie op een vechtpartij, waarbij een man een mes trok. Voordat de man iemand kon verwonden werd ook deze man in de kraag gevat.


Steekpartij Kinkerstraat
5-6-2001. In de nacht van de eerste op de tweede Pinksterdag is in een woning aan de Kinkerstraat een man gewond geraakt tijdens een steekincident. Het slachtoffer, een 34-jarige Moldaviër, liep verspreid over zijn lichaam meerdere messteken op. De man strompelde de trap af en bleef op straat tegen een auto hangen. Hij is in een ziekenhuis opgenomen en verkeert niet in levensgevaar. De achtergrond van het steekincident is nog niet duidelijk. De woning in kwestie bleek verschillende onderhuurders te huisvesten. Voor zover bekend hebben de bewoners onderling ruzie gekregen en is een en ander tot een steekincident geëscaleerd. De dader of daders zijn voortvluchtig. Van balkon gevallen
5-6-2001. In de nacht van de eerste op de twee Pinksterdag is een 45-jarige bewoner van de Spaarndammerdijk van het balkon gevallen. De man maakte een val van zon vijf meter en kwam in de binnentuin terecht. Hij is met onbekende verwondingen in een ziekenhuis opgenomen. Het ongeval gebeurde rond drie uur s nachts. De bewoner was zijn sleutel vergeten en klauterde van het balkon van de onderburen naar zijn eigen etage. Hij gleed uit en kwam aan zijn handen aan het balkon te hangen. De man hield het niet, maakte een val en kwam in de tuin terecht.

Pui geramd
5-6-2001. Eerste Pinksterdag, zondagochtend rond 03.00 uur, heeft een auto op het Waterlandplein de pui geramd van een winkel in huishoudelijke artikelen. Als gevolg daarvan ging een winkelruit aan diggelen. Vier of vijf personen verlieten de auto en renden weg in de richting van de IJdoornlaan. De auto was een Fiat Uno van buitenlandse origine. De vierwieler is vermoedelijk gestolen bij de camping op het Vliegenbos. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Voor zover bekend is uit de winkel niets ontvreemd.