Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 6-06-2001 Persbericht district Den Bosch

AANGETROFFEN IN GESTOLEN AUTO (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond zijn op de Pieter Borstraat in hun woonplaats s-Hertogenbosch twee verdachten, 14 en 21 jaar, aangehouden. De veertienjarige zat op de bestuurderszitplaats en was bezig de auto te starten. De andere verdachte hing door het portierraam naar binnen. De auto bleek op 29 mei j.l. te zijn gestolen vanaf het Stationsplein in Rosmalen.

VERZET BIJ AANHOUDING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond zijn op de Oranje Nassaulaan in s-Hertogenbosch een 36 jarige man en een 39-jarige vrouw, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Zij hadden zich aangemeld voor een overnachting in het opvanghuis en daavoor beiden een bedrag van f. 10,00 betaald. Toen zij te horen kregen dat zij niet bij elkaar mochten slapen wilden zij hun geld terug en weer vertrekken. Zij kregen hun geld echter niet terug hetgeen resulteerde in zodanige dreigende taal van de 36-jarige man dat de politie ter plaatse moest komen. Het stel verkoos uiteindelijk zonder geld het pand te verlaten. De man probeerde daarbij nog een beveiligingsmedewerker te slaan en gooide een vuilniszak met persoonlijke bezittingen tegen de politieauto. Daarop is de man aangehouden. Hij verzette zich daartegen met alle macht. Een vrouwelijke agent kreeg een klap in het gezicht waarbij haar bril beschadigd werd. De andere agent liep in de strijd met de verdachte schaafwonden op aan een hand, elleboog en heup. Nadat er uiteindelijk pepperspray tegen de man was gebruikt kon hij worden aangehouden. De vrouwelijke verdachte probeerde de aanhouding te voorkomen en werd eveneens onder verzet aangehouden. Beiden hebben (separaat) onderdak gekregen op het politiebureau.

MISHANDELING (s-Hertogenbosch)

Een 16-jarige jongen uit s-Hertogenbosch is dinsdagavond op de Kooikersweg mishandeld. Hij liep daarbij geen noemenswaardig letsel op. Hij fietste met een drietal bekenden over genoemde straat en zag bij het winkelcentrum een 15-tal jongeren staan. Uit die groep kwam een ongeveer 20 jarige bromfietser in zijn richting gereden. Het slachtoffer werd waarschijnlijk opzettelijk aangereden en kwam ten val. Hij kreeg een stomp in het gezicht en werd enkele keren geschopt.

INBREKERSGILDE ACTIEF (s-Hertogenbosch)

Twee personen op motorfiets hebben afgelopen nacht ingebroken in een bedrijfspand aan de Sumatrastraat in s-Hertogenbosch. Nadat men een ruit had vernield is een geldkistje met enkele honderden guldens weggenomen. Het tweetal is ontkomen.

Bij een inbraak in een winkel aan de Schapenmarkt zijn een onbekend aantal videocameras gestolen. De onderste ruit van de toegangsdeur van het pand is vernield.

Bij een bedrijfsinbraak aan de Tesselschadestraat werd ook de onderste ruit van de toegangsdeur vernield. Het gehele pand is doorzocht. Men heeft geen vermissingen kunnen vaststellen.

Bij een inbraak aan de Moeskampweg is eveneens niet vast gesteld of de daders binnen geweest zijn en of dat er goederen weggenomen zijn. Van het pand is een ruit vernield. Door het gat in de ruit kon het raam worden ontgrendeld. Getuigen meldden de politie dat zij twee witte personenautos hadden gezien die zich verdacht in de omgeving hadden opgehouden.

Op de Weerdskampweg heeft een ramkraak plaatsgevonden op een aldaar gevestigd bedrijf. De politie gaat er van uit dat de twee witte autos die door getuigen op het bedrijventerrein aldaar gezien zijn, bij deze inbraak betrokken zijn geweest. Uit het bedrijf is een kast met radios weggenomen. Kort na deze inbraak is langs de Graaf van Solmsweg een brandende witte personenauto aangetroffen. Deze auto is tussen 25 en 28 mei j.l. gestolen vanaf de Bokkelaren in s-Hertogenbosch.

Bij een bedrijf aan de Weegschaal is, na het ingooien van een ruit, computerapparatuur gestolen.

Ook een bedrijf aan de Zilverenberg heeft bezoek gekregen van het inbrekersgilde. Na het verbreken van een roldeur is men binnen gekomen. Er wordt niets vermist.

AANHOUDINGEN NA WINKELDIEFSTAL (S-Hertogenbosch)

Aan de Markt is woensdagmiddag een 34 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. De man had in een winkel zijn boodschappentas volgeladen met kledingstukken en liep daarmee zonder te betalen naar buiten. Omdat het alarm afging kon hij in de kraag worden gepakt. Hij had voor een bedrag van f. 1094,00 aan t-shirts, onderbroeken en zwemkleding weggenomen. Op het politiebureau bleek dat hij voor twee veroordelingen door de Politierechter in s-Hertogenbosch terzake gepleegde diefstallen nog twee maanden gevangenisstraf te goed had.

Vrijwel tegelijkertijd werd in dezelfde winkel een 53-jarige in s-Hertogenbosch verblijvende man aangehouden. Hij had een paar schoenen en een pantalon weggenomen. Ook bij hem ging het alarm af bij het passeren van het detectiepoortje. Laatstbedoelde verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

MISHANDELING (Vlijmen)

Op de Van Leeuwenhoeklaan in Vlijmen is dinsdagavond een 16-jarige jongen uit Haarsteeg mishandeld door een 17-jarige Vlijmenaar. De verdachte was ter ore gekomen dat de jongen uit Haarsteeg in het afgelopen weekeinde met zijn vriendin had geflirt. Hij was daar zo kwaad over geworden dat hij de jongen was op gaan zoeken. Op de Van Leeuwenhoeklaan heeft de verdachte het slachtoffer van zijn fiets getrokken en hem enkele keren hard met de vuist tegen het hoofd aan geslagen. Toen het slachtoffer op de grond lag heeft hij hem nog enkele flinke trappen in de richting van het hoofd en het lichaam gegeven. De verdachte is diezelfde avond aangehouden. Na een nacht verblijf op het politiebureau is hij verhoord. Hij heeft bekend.