Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmiddag 6 juni
16:19 woensdag 6 juni 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Vrouw gewond door tasjesroof politie zoekt getuigen

ASSEN. Een 69 jr. vrouw uit Assen heeft zich zaterdagmorgen onder doktersbehandeling moeten stellen nadat ze door een nog onbekende man was beroofd van haar tas. De vrouw raakte o.a. gewond aan hoofd en nek, heeft kneuzingen over haar hele lichaam en vermoedelijk een hersenschudding. De dader ontkwam. De vrouw was pas dinsdagmiddag in staat aangifte te doen.

De vrouw liep tussen 11.00 en 11.20 uur vanaf het winkelcentrum aan de Nobellaan naar haar (zwarte) personenauto die geparkeerd stond aan de Selma Lagerhoflaan. Op het moment dat zij zich voorover buigt om via een geopend portier wat spullen in de auto te leggen, wordt er hevig aan de tas getrokken die zij in haar linkerhand heeft. Doordat ze de riem van de tas om haar arm had gewikkeld werd ze waarschijnlijk over het geopende portier getrokken en kwam te vallen. Dit ging met zoveel kracht dat zelfs het portier helemaal ontzet raakte. Ze liet de tas los en de dief verdween op een fiets in de richting van de Talmastraat.
Getuigen zagen dat het om een man ging van 20 à 30 jaar met een donkere huidskleur en kort haar. Hij droeg een donkere baseballpet en een donkergekleurde jas. Hij reed op een zwarte damesfiets.

De politie onderzoekt deze beroving en vraagt getuigen zich te melden.


*
Auto-inbraken

ASSEN. In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in personenautos die geparkeerd stonden aan de Dr. H. Colijnstraat en de Hofstukken in Assen. Bij beide autos werd een portierslot geforceerd en werd o.a. een radio gestolen. Bij de inbraak in de Colijnstraat werd de dader overlopen. Hij kon echter ontkomen.

HOOGEVEEN. In Hoogeveen waren in de Bilderdijklaan en de Veenluydenstraat geparkeerde autos het doelwit van dieven. Bij deze autos werd een ruit vernield en werden de radios meegenomen.


*
Inbraken

GEESBRUG. In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in het dorpshuis aan de Lindenlaan in Geesbrug. Men kwam binnen door een deur te forceren. Er is o.a. wat kleingeld gestolen.

HOLLANDSCHEVELD. Uit een woning aan de Brummelstraat in Hollandscheveld is wat geld gestolen. In de nacht van dinsdag op woensdag werd daar ingebroken door een deur open te breken.


*
Winkeldievegge krijgt direct boete

EMMEN. Nadat ze in een kledingwinkel aan het Mondriaanplein in haar woonplaats Emmen was betrapt op het stelen van kleding, kreeg een 27 jr. vrouw op het politiebureau direct een transactievoorstel van f. 400,-. De gestolen kleding had een waarde van f. 127,-.


*
Tas gestolen

ASSEN. Op het Mercuriusplein in Assen is woensdagmiddag een 79 jr. vrouw uit die plaats bestolen van haar tas. Zonder dat zij iets merkte werd de tas uit haar fietstas gestolen. In de tas zat o.a. een p[portemonnee met een klein bedrag aan geld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe