Politiebericht Friesland: Fryslân 6-06-2001
Politieberichten van 5 juni (13.00) t/m 6 juni (07.00)

Leeuwarden: inbraak auto
Tussen maandag 23.00 en dinsdag 09.00 is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Oosterkade. Men kwam binnen door een ruitje aan de rechterkant te vernielen. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 53-jarige inwoner van Harlingen.

Harlingen: inbraak autos
Tussen zaterdag 07.00 uur en dinsdag 12.30 is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Westerzeedijk. Er is een ruit aan de passagierszijde ingeslagen. De autoradio en dashboardkastje zijn beschadigd. De binnenspiegel is ontvreemd. De schade bedraagt circa 3500 gulden. Aangifte is gedaan door een 56-jarige inwoner van Zutphen. Ook in de auto van een 42-jarige inwoonster van Zaandam werd rond dezelfde tijd en locatie ingebroken. Het zijruit werd eruit geslagen en het voorruit werd zwaar beschadigd. Een groot gedeelte van het dashboard werd vernield. Waarschijnlijk zijn 16 compact discs ontvreemd. De schade is aanzienlijk. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 12.20 uur reed een 23-jarige bromfietser over De Weper. Hij kwam vanuit de richting Fochteloo en wilde oversteken naar het fietspad aan de overkant langs de Weper. Hij was gestopt en zag een auto naderen. Door een inschattingsfout stak hij toch over. Een 39-jarige automobiliste uit Oosterwolde kon hem niet meer ontwijken. De auto raakte met de rechtervoorzijde de voorzijde van de bromfiets. De bromfietser is met een diepe vleeswond aan zijn linker onderbeen overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Bolsward: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 13.15 werd een 23-jarige inwoonster van Witmarsum door personeel betrapt op een winkeldiefstal in een winkel aan de Skilwyk. Ontvreemd werden 16 tubes tandpasta, vlees en boter ter waarde van 162,98. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Bolsward. De verdachte werd aan de politie overgedragen, waar zij na betaling van 410 gulden het bureau weer mocht verlaten.

Franeker: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 14.50 werd een 31-jarige inwoonster van Franeker betrapt bij een diefstal in een winkel aan de Dijkstraat. Ontvreemd werden goederen ter waarde van 354,95 gulden. Dit betreft onder andere een krultang, een föhn en een strijkijzer. De vrouw is overgedragen aan de politie. Aangifte is gedaan door een 33-jarige inwoner van Franeker.

Leeuwarden: getuigen gevraagd na aanrijding
Woensdag omstreeks 03.00 uur reed een 21-jarige bromfietser uit Leeuwarden door de Prins Hendrikstraat, in de richting van de Sophialaan. Op de brug van de Prins Hendrikstraat keerde de bromfietser plotseling op de weg. Een auto reed in dezelfde richting en botste tegen de bromfietser. De man is naar het ziekenhuis vervoerd met letsel aan zijn gezicht. De automobilist verliet de plaats van het ongeval zonder de identiteit achter te laten. Volgens een getuige betreft het een witte auto, waarschijnlijk een Volvo. De bestuurder of eventuele getuigen wordt gevraagd zich te melden op het algemene nummer van de politie Friesland, 0900 8844.

Sneek: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 16.45 werd in een winkel aan de Wijde Burgstraat een paar bruine sandalen ontvreemd ter waarde van 69,95 gulden. Een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden is aangehouden en overgedragen aan de politie. Met een transactievoorstel van 250 gulden kon de vrouw het politiebureau weer verlaten. Aangifte is gedaan door een 21-jarige inwoner van Sneek.

Burgum: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 17.15 uur kwam een 70-jarige vrouwelijke fietser vanaf de Navislaan en zij wilde de Prins Bernardstraat oversteken. Zij zag een 20-jarige automobiliste uit Burgum, die van links kwam, te laat en verleende deze geen voorrang, met als gevolg dat de vrouw tegen de auto botste. De vrouwelijke fietser liep een hoofdwond op en werd ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Drachten: aanrijding zonder letsel
Dinsdag omstreeks 17.45 uur reed een 52-jarige automobilist uit Damwoude over de Waldwei richting Leeuwarden. Hij merkte te laat dat twee autos voor hem nagenoeg stilstonden om een eend met jongen vanaf de middenberm over te laten steken. Om een aanrijding te voorkomen reed hij de rechterberm in, raakte een hectometerpaal en stuurde de weg weer op. Hij schoot de weg over en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Er ontstond alleen materiele schade, de vangrail heeft enkele laksporen.

Drachten: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 17.12 uur reed een 21-jarige automobilist uit Burgum over de Noorderhogeweg, komend uit de richting van Rottevalle, gaand naar de Waldwei, richting Leeuwarden. Hij stond voorgesorteerd in het verkeer voor afslaand verkeer naar links. Hij wachtte op een hem tegemoetkomende bestelwagen uit de richting van Drachten. Hierna trok de Burgumer op. Hij had echter niet gezien dat achter de bestelwagen nog een motor reed. Een aanrijding was het gevolg. De 40-jarige motorrijder uit Kootstertille is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Drachten: ongeval met letsel
Dinsdag omstreeks 21.35 uur botsten twee brommers, met elk twee personen, frontaal op elkaar op het fietspad tussen de Flevo en de Dollard. Twee personen, die beiden op dezelfde brommer zaten, een 16-jarige inwoner van Drachten en een 21-jarige inwoner van Drachten, werden met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een 17-jarige inwoonster van Drachten is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een derde bromfietser kon de aanrijding nog net ontwijken, maar is direct daarna ten val gekomen. Ook deze 17-jarige inwoonster van Drachten is overgebracht naar het ziekenhuis.

Drachten: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 01.10 uur werd een 37-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd op De Greide. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 340 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Heerenveen: twee verdachten opgepakt
Dinsdag omstreeks 16.30 uur probeerde een auto te ontkomen aan een verkeerscontrole op de Gedempte Molenwijk. Later werd de auto aangehouden op de Haskeruitgang. Twee mannen, een 23-jarige inwoner van Lemmer en een 25-jarige inwoner van Heerenveen, werden aangehouden. Ze bleken enkele trays bier te hebben gestolen uit een snackwagen aan het Abe Lenstraplein. De eigenaar zal aangifte doen.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272