Gemeente Bellingwedde

MEDEDELINGEN VAN DE GEMEENTE

Mileuvergunningen
Project duitse compensatie dwangarbeid (schadevergoeding naziregime) Ere wie ere toekomt....
Oproep reizigers/woonwagenbewoners in de tweede wereldoorlog Bouwvergunnigen
Monumentenzorg
MILIEUVERGUNNINGEN

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde hebben vergunningen verleend aan:

* J.E. Mol, Kanaaldijk OZ 10, 9695 VB BELLINGWOLDE voor het in werking hebben van een inrichting voor het houden van paarden gelegen aan de Kanaaldijk OZ 10 te Bellingwolde;
* A.C. Ruisendaal, Winschoterweg 15, 9697 XC BLIJHAM voor het in werking hebben van een inrichting voor het houden van dieren gelegen aan de Winschoterweg 15 te Bellingwolde;
* J.L. Georgius, Winschoterweg 12, 9697 XD BLIJHAM voor het in werking hebben van een akkerbouwbedrijf en pluimveehouderij gelegen aan de J. Buiskoolweg ongenummerd naast 10A te Bellingwolde;

* A. van Duijnhoven, Koudehoek 8, 9696 XP OUDESCHANS voor het in werking hebben van een melkrundveehouderij gelegen aan de Koudehoek 8 te Oudeschans.

Aan de besluiten zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu. De besluiten zijn niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerp-besluiten.

Terinzagelegging

De beschikkingen en andere bijbehorende stukken liggen van 7 juni tot en met 19 juli 2001 ter inzage op werkdagen 09.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis. Alleen indien u daarom verzoekt (tel. 0597-537100) worden de desbetreffende stukken buiten kantooruren ter inzage gelegd. Tegen de besluiten kan tot 19 juli 2001 beroep worden ingesteld door: a. de betrokken adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de b. degenen die bedenkingen hebben ingediend tegen de c. belanghebbende die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder bedenkingen in te brengen; d. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van de beschikkingen ten opzichte van de ontwerpen daarvan zijn aangebracht.
Het besluit wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist. In het geval waarbij tevens een bouwvergunning is vereist, wordt het besluit pas van kracht nadat de bouwvergunning is verleend.

naar boven

PROJECT DUITSE COMPENSATIE DWANGARBEID (SCHADEVERGOEDING NAZIREGIME)

Bent u slavenarbeider of dwangarbeider geweest tijdens het NAZI regime of ander slachtoffer van NAZI onrecht of erfgenaam van slachtoffer?
* als u niet joods bent en slaven- of dwangarbeid tijdens het Nazi regime heeft verricht;

* als u niet-joods slachtoffer was van medische experimenten of ander persoonlijk letsel hebt opgelopen tijdens het Nazi regime;
* als u de erfgenaam bent van een slaven- of dwangarbeider of ander slachtoffer dat na 15/2/1999 overleden is;

* als u eigendommen heeft verloren tijdens het Nazi regime, onafhankelijk van de vraag of u joods of niet joods bent en onafhankelijk van uw huidige woonplaats;

* als u de erfgenaam bent van iemand die eigendommen heeft verloren tijdens het Naziregime.

U kunt misschien recht hebben op schadevergoeding uit dit nieuwe Duits Fonds.

Neemt u dan contact op met het IOM ( Internationale Organisatie voor Migratie Project Duitse Compensatie Dwangarbeid) voor het aanvragen van een aanvraagformulier. Dit formulier moet u dan vóór 11 augustus 2001 hebben ingestuurd. Uw aanvraag wordt kosteloos behandeld.

IOM
Antwoordnummer 808
7300 WB Apeldoorn
tel. 0900 - 9988899

Voor inlichtingen kunt u ook bellen met de heer H. Engels, afdeling Sociale Zaken, ma. t/m do. tussen 09.00 en 10.00 uur, tel. 0597-537140.
ERE WIE ERE TOEKOMT ...

Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met 'ja' beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid.

Deze mensen komen ook in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moeten ze daarvoor wel worden voorgesteld. U kunt daar voor zorgen. Want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje. Wie en hoe? Dat vertelt de brochure 'Ere wie ere toekomt' die u kunt krijgen op het gemeentehuis in Wedde. Ook kunt u daar formulieren krijgen om iemand voor te stellen en/of nadere informatie opvragen. Wees er wel snel bij, want de procedure nadat ú de aanvraag heeft ingediend bij de gemeente, neemt vrij veel tijd in beslag. En wie weet ... staat de persoon die u in gedachten heeft, volgend jaar op Koninginnedag in de 'lintjesregen'. OPROEP REIZIGERS/WOONWAGENBEWONERS IN DE TWEEDE WERELDOORLOG

In 2000 hebben vertegenwoordigers van de woonwagengemeenschap bij de Nederlandse overheid gepleit voor een vorm van erkenning van het leed dat deze gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog is overkomen. Over de lotgevallen van de reizigers /woonwagenbewoners tijdens de oorlog is nog niet veel bekend. Om een beter beeld te krijgen van de aard en omvang van de gebeurtenissen die deze groep heeft meegemaakt, heeft de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw Borst, eind 2000 opdracht gegeven voor een inventarisatie van de ervaring van reizigers /woonwagenbewoners tijdens de jaren 1940-1945.

De inventarisatie is onlangs van start gegaan onder de naam: 'Meldpunt Reizigers'. Heeft u, of hebben uw ouders de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en vindt u het ook belangrijk dat uw verhaal wordt opgetekend, dan kunt u contact opnemen met het 'Meldpunt Reizigers'. Bij oorlogservaringen kunt u o.a. denken aan: beperking van bewegingsvrijheid, razzia's, arrestatie, dwangarbeid, in beslag genomen bezittingen, mishandeling, discriminatie en door de Nederlandse en/of Duitse overheid opgelegde maatregelen.

Het adres is

Meldpunt Reizigers

Antwoordnummer 811

7300 WB Apeldoorn

Tel. 0900-2021633 (12 ct./min.) werkdagen 13.00-16.00 uur.

Het meldpunt is opengesteld tot 1 juli 2001.

naar boven

BOUWVERGUNNINGEN

Aanvragen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat zij op grond van de Woningwet in de periode van 04-05-2001 tot 18-05-2001 de volgende aanvragen om een bouwvergunning hebben ontvangen:

* Voor het vergroten van een loods Rhederweg 204A Bellingwolde.
* Voor het oprichten van een loods Wedderbergenweg 2 Wedde.
* Voor het bouwen van een erker Lageweg 64 Wedde.
* Voor het vergroten van een woning Raadhuisstraat 38 Blijham.
* Voor het oprichten van een blokhut Kruisstraat 1 Blijham.
* Voor het oprichten van een berging Swikstellen 22 Blijham.
* Voor het veranderen van een bankgebouw Raadhuisstraat 4 Blijham.
Meldingen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde maken bekend dat zij op grond van de woningwet in de periode van 04-05-2001 tot 18-05-2001 de volgende meldingen bouwvoornemen hebben ontvangen.
* Voor het oprichten van een serre Dijkweg 17 Vriescheloo.
* Voor het oprichten van een tuinhuisje Louwdijk 42 Blijham.
Sloopaanvragen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde maken bekend dat zij op grond van de woningwet in de periode van 04-05-2001 tot 18-05-2001 de volgende aanvragen om een sloopvergunning hebben ontvangen.

* Voor het slopen van een bijkeuken en een douche Raadhuisstraat 38 Blijham.

* Voor het slopen van een landbouwschuur Veendijk 7 Bellingwolde.
AFGEGEVEN BESCHIKKINGEN.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen op 14-05-01 zijn afgegeven:
* Voor het oprichten van een berging Beukenlaan 18 Blijham.
Op 17-05-01 zijn afgegeven:

* voor her vergroten/veranderen van een garage, Tjabbesstreek 48 te Blijham

* voor het oprichten van een bedrijfshal, Blijhamsterweg 38 te Bellingwolde

* voor het oprichten van een aanbouw en het veranderen van een garage, Lutjeloosterweg 4 te Blijham

* voor het oprichten van een garage, Oostersingel 3 te Bellingwolde
* voor het oprichten van een serre, Rhederweg 26/28 te Bellingwolde
* voor het vergroten van een woning, Hoofdweg 20 te Wedde
* voor het oprichten van een tuinhuisje, Weddermarke 17 te Wedde
* voor het plaatsen van een dakkapel, Parallelweg 25 te Bellingwolde
* voor het veranderen van een melkstal, Tweekarspelenweg 3 te Blijham

* voor het vergroten van een ligboxenstal, Dorpsstraat 91 te Vriescheloo

* voor het oprichten van een tuinhuisje, Lageweg 19 te Wedde

naar boven

MONUMENTENZORG

De burgemeester van Bellingwedde maakt ingevolge het bepaalde in artikel 12 van de Monumentenwet 1988 bekend dat met ingang van 6 juni 2001 ter secretarie op de afdeling VROM, Hoofdweg 2 te Wedde, gedurende twee weken een aanvraag monumentvergunning voor een beschermd rijksmonument ter inzage ligt:

* voor het vernieuwen / restaureren van het dak, Hoofdweg 66 te Bellingwolde.

Een ieder is bevoegd om gedurende deze termijn van terinzagelegging schriftelijk zienswijzen naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders.

Na afloop van de vermelde termijn en na advisering door de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen en de monumentencommissie nemen B. en W. een beslissing op de genoemde aanvraag.

Bellingwolde, 1 juni 2001

De burgemeester voornoemd
.