Gemeente Ede

Serie werkbezoeken B&W
eindigt vandaag in Lunteren

Het werkbezoek van burgemeester en wethouders op woensdag 6 juni aan Lunteren wordt tevens het slot van een serie van vier dorpsbezoeken. Eerder bezocht het college Noord-Oost Ede, Ederveen-De Klomp en (vorige week) Bennekom. Het bezoek aan Lunteren vandaag omvat een rondrit s middags door het dorp en een gespreksbijeenkomst s avonds in het Westhoffhuis.

Rondrit en avondbijeenkomst

Tijdens de voorbereiding van het werkbezoek hebben enkele bestuursleden van de Dorpsraad Lunteren suggesties gedaan voor de rondrit en voor gesprekspunten tijdens de avondontmoeting. Bij het gesprek in het Westhoffhuis is iedereen welkom die betrokken is bij objecten en situaties die tijdens de rondrit s middags worden bezocht of die belangstellend is in het wel en wee van Lunteren. Deze ontmoeting begint om 19.30 uur en duurt naar verwachting circa anderhalf uur.

De rondrit van het college gaat bij goed weer per fiets. Onderweg geven diverse deskundigen en belanghebbenden een toelichting bij ontwikkelingen en objecten. Daartoe behoren onder meer de buurtbeheerder en de stedenbouwkundige van de gemeente en de gebiedsagent van de politie in Midden-Gelderland. Na de rit is er in het gebouw Ina Ama een informele ontmoeting met enkele bestuursleden van Molukse organisaties in Lunteren en van de Dorpsraad Lunteren.


* In de serie werkbezoeken 2000-2001 fietsten burgemeester en wethouders op 29 mei door een deel van Bennekom. Aansluitend volgde in De Brink een gespreksavond waarin het gemeentebestuur vele tientallen inwoners van Bennekom ontmoette. (Foto Janus Visser).



Ede, 6 juni 2001