Gemeente Ede

Kinderboerderij De Proosdij weer open!

De poorten van kinderboerderij De Proosdij in Ede zijn sinds afgelopen donderdag weer open. Vanwege mond- en klauwzeer is de kinderboerderij maandenlang gesloten geweest. Omdat De Proosdij nu buiten het toezichtsgebied valt, kan iedereen weer komen genieten van de dieren. Dat zijn er meer dan voor de sluiting. Op 4 mei zijn tien gezonde biggetjes geboren en er zijn ook veel jonge geiten en lammetjes die het levenslicht hebben gezien.

Geen open dag

Hoewel de sluiting gelukkig achter ons ligt, heeft de gemeente tóch besloten de open dag van De Proosdij dit jaar niet door te laten gaan. Het was lange tijd onduidelijk wanneer de boerderij weer geopend zou worden, waardoor er ook geen voorbereidingen voor de open dag getroffen konden worden. Nu is er te weinig tijd om alles voor de geplande datum nog rond te krijgen. De gemeente vindt het bovendien niet gepast om de open dag door te laten gaan omdat de mond- en klauwzeer veel mensen- en dierenleed heeft veroorzaakt.

Jubileum

Het is jammer dat de open dag juist dít jaar niet door kan gaan, omdat het een groot feest had moeten worden. Er waren extra veel extra activiteiten, omdat de kinderboerderij dit jaar namelijk 25 jaar bestaat. Natuurlijk wordt het jubileum tijdens de open dag van 2002 alsnog gevierd!



Ede, 6 juni 2001