Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen / 09.55 uur
Alcoholcontrole

MIJDRECHT/KOCKENGEN In het kader van het project Doe nuchter, rij alcoholvrij is woensdag gecontroleerd op Hofland in Mijdrecht en aan de Provincialeweg in Kockengen. Van de ruim zestig bestuurders had niemand gedronken.

Spookrijdster op A2

ABCOUDE Vrachtautochauffeurs hebben woensdagavond op de A2 tussen Vinkeveen en Abcoude een spookrijdster weten te stoppen. De vrouw, een 68 jarige inwoonster van Uithoorn heeft haar auto gekeerd en is vervolgens verder gereden. Aan de Groenlandsekade in Vinkeveen werd de vrouw in haar auto aangetroffen.
br> De vrouw verklaarde later tegenover de politie dat ze vermoedelijk als gevolg van diabetes zich niet bewust was van haar rijgedrag. Ze was in Vinkeveen bij een woning gestopt omdat zij zich niet lekker voelde. De bewoners van die woning hebben vervolgens de politie gebeld. Tijdens het spookrijden heeft de vrouw een auto van een 55jarige weggebruikster uit Veghel geschampt waarbij alleen schade is ontstaan.

Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Er zal een onderzoek naar de geschiktheid voor de rijvaardigheid worden gedaan.