Politiebericht Groningen: Divers 8-06-2001
Persberichten Regipolitie Groningen (middageditie)
Vrijdagmiddag 8 juni 2001

Dagelijkse berichten

Slochteren; vrachtwagen tegen boom
Op de Noordbroeksterweg in Slochteren moest een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oude Pekela vrijdagochtend rond 11.00 uur uitwijken voor een tegemoet komende auto. De vrachtwagen kwam in de berm en reed vervolgens tegen een boom op. De cabine werd totaal vernield en de chauffeur liep wonderwel geen letsel op. De wagen werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie is op zoek naar de tegemoet komende auto. Het is een klein nieuw model personenauto met een blauwe kleur, vermoedelijk een Suzuki Alto, met daarin een ouder echtpaar. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogezand via telefoonnummer 0900 8844.

Veendam: showroomkraak
Bij een garagebedrijf aan de van Stolbergweg werd vrijdagochtend geconstateerd dat er was ingebroken. Uit de showroom bleken drie personenautos van het merk Volvo weggenomen te zijn. De daders zijn donderdagnacht binnengekomen door een slagboom, een toegangsruit en een schuifpui te forceren. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Wildervank: ongeval op N33
Door het plotseling remmen van een nog onbekende automobilist op de N33 bij Wildervank ontstond er vrijdagochtend een botsing. Een 34-jarige automobilist uit Zuidbroek moest een noodstop maken voor de plotseling, zonder rede, remmende auto. Een 30-jarige automobilist uit Midwolda botste vervolgens op de remmende Zuidbroeker. De veroorzaker van het ongeval reed in een grijze personenauto verder in de richting van Bareveld. De man uit Midwolda is met nekklachten voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de onbekend gebleven veroorzaker van de botsing.

Winschoten: verkeerscontroles
Op de Oudewerfslaan in Winschoten werd vrijdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 100 passerende voertuigen reden er 12 harder dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur. In dezelfde plaats werd in de middag op de Blijhamsterweg met een lasersnelheidsmeter 600 autos gecontroleerd Hier reden er 6 harder dan toegestaan. Tenslotte werd er in de Nassaustraat een algehele verkeerscontrole gehouden. Zes automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van de autogordel en 1 automobilist voor het voeren van mistverlichting. In totaal werden 80 autos gecontroleerd.

Grijpskerk: snelheidscontrole
Op de Waardweg en de Stationsstraat in Grijpskerk werden vrijdag van 45 voertuigen de snelheid gemeten. Drie verschillende voertuigen overtraden de geldende maximumsnelheid. Eenmaal een tractor, een bromfiets en een automobilist met respectievelijke snelheden van 46, 50 en 118 km (max 80).

Groningen: verkeerscontrole
Op het Hereplein kregen 26 bestuurders vrijdagmiddag een bon tijdens een verkeerscontrole. 25 bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel en 1 maal voor het niet dragen van de helm.

Groningen: insluiping in motorzaak
De eigenaar van een motorzaak aan de Timpweg zag vrijdagochtend een man uit de opslagruimte van zijn zaak komen. Hij was in het bezit van een helm en een tas met sloten. De eigenaar zette direct de achtervolging in waarop de man de buit op straat gooide en op een zwarte Gilera snorfiets wegreed. Met zijn auto zette de motorhuisbaas de achtervolging voort maar ondanks een val van de snorfietser wist deze te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de insluiper.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844