Gemeente Breda

08-06-2001

Wijziging in de samenstelling van de commissie voor bezwaar- en beroepschriften.
Mr. dr. C.P.J. Goorden, secretaris van de commissie voor bezwaar- en beroepschriften heeft ontslag gevraagd als lid van de commissie. Door zijn vertrek ontstaat een vacature voor een commissielid en voor de functie van secretaris van de commissie. Voor de vervulling van de vacature wordt een procedure gestart. Het commissielid mevrouw mr. C.A.J.M. Merkx is door burgemeester en wethouders aangewezen als de nieuwe secretaris van de commissie.

De heer C. Goorden is vanaf het begin, 1 januari 1989, lid en secretaris van de commissie voor bezwaar- en beroepschriften. Hij is door zijn langdurige lidmaatschap van de commissie en zijn bijzondere kennis van het bestuursrecht één van de belangrijkste pijlers van de commissie voor bezwaar- en beroepschriften. Hij verzoekt om ontslag vanwege de druk op zijn functie bij de universiteit van Nijmegen en de verplichting om keuzes te maken in zijn nevenwerkzaamheden.

Mevrouw mr. C.A.J.M. Merkx is door burgemeester en wethouders aangewezen als secretaris van de commissie per 1 juli 2001. Mevrouw Merkx is in 2000 door de raad benoemd als lid van de commissie. Zij werkt bij de vakgroep bestuursrecht van de KUB in Tilburg. Zij heeft ervaring als lid van commissies voor bezwaarschriften in andere gemeenten.

De vacature van commissielid die door het vertrek van C. Goorden ontstaat, wordt naar verwachting pas eind van dit jaar ingevuld. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarvoor een procedure vastgesteld.

Breda, 8 juni 2001