Gemeente Enschede

welkom

in het nieuw stadskantoor

Eén adres voor alle diensten
Enschede, 27 April 2001

Als u dit leest dan worden de laatste voorbereidingen getroffen voor een grootschalige verhuisoperatie. Ruim 800 medewerkers van de gemeente Enschede betrekken, vanuit hun eigen dienstgebouwen, ons nieuwe Stadskantoor aan de Hengelosestraat 51. Deze operatie staat te gebeuren op 27 - 28 en 29 april a.s.
Drie grote gemeentelijke diensten te weten de Bouw- en Mileudienst, de dienst Burger- en Algemene Zaken en de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling bundelen hun huisvesting en, nog belangrijker, de dienstverlening aan u.
Voor het aanvragen van een paspoort, een bouwvergunning of het aangeven van uw pasgeboren kindje, kunt u vanaf 1 mei op één adres terecht. Vanaf 10.00 uur bent u welkom. Hoe een en ander in zijn werk gaat kunt u lezen in dit bulletin.

Maar er is meer. In ons nieuwe Stadskantoor gaan we gebruik maken van de nieuwste technieken, met als doel u zo goed mogelijk van dienst te zijn. 24 uur per dag is de gemeente Enschede voor u bereikbaar via het zogenaamde digitale loket. Wat betekent dit? Stel u wilt een kapvergunning aanvragen, dan kunt u zelf kiezen hoe u dat wilt doen. U kunt binnen de openingstijden naar de balie van het Stadskantoor gaan en daar de vergunning aanvragen. Maar u kunt ook gebruik maken van het digitale loket op internet ( www.loket.enschede.nl). Gewoon vanuit uw luie stoel op het moment dat het u uitkomt.
In het digitale loket van de gemeente Enschede is informatie te vinden over een groot aantal producten en diensten van de gemeente Enschede en aanverwante organisaties. Zo kunnen al diverse producten via het digitale loket opgevraagd worden en kunt u het digitale loket gebruiken voor het maken van een afspraak.

U zult begrijpen dat we er rekening mee moeten houden dat het de eerste dagen in mei ook voor ons wennen zal zijn in dit nieuwe gebouw. Daarom vraag ik op voorhand begrip voor het feit dat de eerste dagen de dienstverlening niet helemaal optimaal zal zijn. Maar met ondersteuning vanuit de goed functionerende servicecentra in de wijken denken we u toch goed van dienst te kunnen zijn. We zijn trots op ons nieuwe Stadskantoor en hopen dat u zich er gauw thuis zult voelen. Op zaterdag 9 juni nodigen wij u daarom van harte uit om het gebouw beter te leren kennen tijdens ons Open Huis. We mogen elkaar feliciteren met dit mooie gebouw.

Jan Mans,

Burgemeester van Enschede.



Openingstijden

* Stadskantoor

Hengelosestraat 51,
7514 AD Enschede
Tel: 4818181

Open:
maandag t/m vrijdag
van 08.00 - 13.30 uur
Donderdagavond van 17.00 - 19.30 uur.

* Servicecentrum Noord.

Zaanstraat 12, ..........................
Tel: 4817440
Open voor gemeentelijke diensten
van 13.00 - 16.30 uur.

* Servicecentrum West.

B.W. ter Kuilestraat 33,..............
Tel: 4817090
Open voor gemeentelijke diensten
van 13.00 - 16.30 uur.

* Servicecentrum Zuid

Wesselerbrinklaan 102, ............
Tel: 4817080
Open voor gemeentelijke diensten
van 13.00 - 16.30 uur en op vrijdag
van 17.00 - 19.30 uur.

Klachtenlijn
Voor eventuele klachten over één van de gemeentelijke diensten kunt u vanaf mei gebruik maken van het ene centrale telefoonummer: 4818181.

Wat blijft er in het Stadhuis?
Het College van Burgemeester en Wethouders, de fracties van de politieke partijen, de ambtenaren van de Concernstaf, de raads- en commissievergaderingen, de officiële ontvangsten, de huwelijksvoltrekkingen en enkele onderdelen van de dienst Burger- en Algemene Zaken die geen direct contact met het publiek hebben.

Programma Open Huis op 9 juni
Op zaterdag 9 juni bent u allemaal van harte welkom om tussen 10.00 - 17.00 uur een kijkje te komen nemen in het nieuwe Stadskantoor. Leden van de gemeenteraad van Enschede leiden u dan graag rond. Op de begane grond kunt u zien hoe de gemeente Enschede de dienstlening georganiseerd heeft en kunt u kennis maken met de nieuwste technieken die in het Stadskantoor gebruikt worden. Op de vijfde verdieping krijgt u informatie over de herinrichting van Roombeek-West en het centrum van Enschede. Tussen 14.00 - 15.30 uur zijn er enkele spectaculaire optredens bij het gebouw. Optredens die u echt niet mag missen.



naar boven

terug naar homepage