Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 06/06/2001



Hortus Botanicus van de VU houdt open huis

De Hortus Botanicus van de Vrije Universiteit houdt de komende maanden tweemaal een open dag, op 9 juni en 8 september. De toegang bedraagt a7,50. "We organiseren op die dagen extra dingen", zegt Arend van de Beld van de hortus. "We zijn er dan bijvoorbeeld om vragen te beantwoorden. Veel bezoekers willen advies over de verzorging van planten en dat kunnen we dan geven." Wie de medewerkers en vrijwilligers van de hortus aanspreekt over de collectie, kan bovendien rekenen op een bijzondere verhandeling. De VU-hortus is gespecialiseerd in cactussen, vetplanten, bamboes en orchideeën. Ook zijn er gedurende de open dagen extra attenties voor het publiek, zoals aantrekkelijke aanbiedingen van, bijvoorbeeld, botanisch interessante planten.

Met name de cactuscollectie is aanzienlijk. Van de Beld: "Cactussen zijn leuk, als je er meer van weet. Zoals ze zich hebben aangepast aan hun leefomgeving, vind ik fascinerend." Het bekijken van de penjing collectie - een verzameling Chinese miniatuurlandschappen - is ook de moeite waard. Ze is pas een paar jaar geleden opgesteld en zijn een kleine kopie van de Chinese gebergten.

De hortus is op de open dagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur. De hortus is gevestigd aan de Van der Boechorststraat 8 te Amsterdam-Buitenveldert. Inlichtingen: tel. (020) 444 9390.

2001-06-06 / pb 0.044.0 / AS/

Voor meer informatie over promoties, oraties en alle overige activiteiten die vermeld staan in dit e-mailbericht, kunt u terecht bij Voorlichting en Externe Betrekkingen,
e-mail: veb@dienst.vu.nl, http://www.vu.nl of tel. (020) 444 5666.