Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 10-06-2001 Persberichten district Kerkrade (H.P. 14.16 uur) Zondag 10 juni 2001

Kerkrade, ongeluk met quad:
Op de Mamelisserweg in Vijlen heeft zaterdagmiddag 9 juni 2001 een ongeluk met een vierwielig quadvoertuig plaatsgevonden. Nadat de bemanning van een politiepatrouille zich op de hoogte had gesteld van het voorval waarbij een verkeersongeval tussen twee personenautos met gewonden was gemeld bleek het te handelen om een eenzijdig ongeval. De 23 jarige bestuurder uit Bocholtz van een quadvoertuig had een berg willen oprijden. Op de steile helling was het quadvoertuig omgeslagen waarbij de bestuurder het voertuig op zijn lichaam kreeg. Een ambulance vervoerde het slachtoffer met rugklachten naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Hoe ernstig de verwondingen zijn is onbekend gebleven.

Landgraaf, gewonde bij opstootje:
Zaterdagavond kort voor middernacht heeft een opstootje plaatsgevonden op het Sun-plein in Landgraaf. In een groep van ongeveer 15 personen die elkaar in de haren hadden gezeten vond tijdens de aanwezigheid van de politie iets plaats wat aan de ogen van de politie is ontgaan. Plotseling viel er een jongeman afkomstig ui Kerkrade op de grond die een fikse hoofdwond bleek te hebben. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ondanks de inspanningen van de politie bleef het onrustig.
De politie vorderde dat de aanwezigen terug zouden gaan naar de plaats waar ze vandaan gekomen waren nl. de aldaar gevestigde discotheek. Dat werd niet door iedereen opgevolgd. Twee vrouwen werden daarop meegenomen naar het politiebureau. Een 17 jarige jongen die meende dat hij zich alles kon permitteren schold de aanwezig politiemensen de huid vol met niet te herhalen verwensingenen en scheldwoorden. Toen de rust enigszins was teruggekeerd werd hij aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Kerkrade, rijden onder invloed:
Een 31 jarige inwoner van Eygelshoven is zondagmorgen 10 juni 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De automobilist reed omstreeks 01.20 uur over de Grupellostraat waar hij door de politie werd gecontroleerd. Nadat hij een blaastest had ondergaan bleek dat er alcohol in het spel was waarna aan het politiebureau een ademanalyse afgelegd diende te worden. De uitslag wees een alcoholpromillage aan van 1.6 promille. Tegen de inwoner van Eygelshoven is proces-verbaal opgemaakt, waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Hetzelfde overkwam omstreeks 02.10 uur een 36 jarige automobilist uit Landgraaf. Hij werd gecontroleerd op de Kampstraat in Landgraaf waarbij hij een alcoholblaastest moest ondergaan. Nadat ook deze test aangaf dat er alcohol gedronken was moest aan het politiebureau een ademanalyse afgelegd worden. Deze analyse gaf een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. De inwoner van Landgraaf kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 410.- Na verhoor kon hij huiswaarts.