Gemeente Westervoort

KUNSTMARKT "PORTRET VAN DE KUNST" Op zondag 10 juni 2001 is er de kunstmarkt "Portret van de Kunst". Deze gezellige kunstmarkt wordt van 12.00 17.00 uur gehouden rondom "Huize Vredenburg" Klapstraat 112, in het centrum van Westervoort.

Dit jaar is "Portret van de Kunst" onderdeel van een cultureel weekend in Westervoort op 9 en 10 juni 2001. Samen met het evenement "Darpsswing" zullen podiumoptredens van professionele muziekgroepen en kunstactiviteiten van het evenement "Portret van de Kunst" elkaar versterken.

Landelijk proefalarm 6 juni

WEET WAT JE MOET DOEN ALS DE SIRENE GAAT .

Een overstroming of dijkdoorbraak, een ongeval met giftig materiaal, een ongeval met explosieve stof-fen of een grote brand, waarbij veel mensenlevens op het spel staan.. We denken er liever niet aan. Toch is het nodig dat we er bij stilstaan. Want er is altijd hoe klein ook een kans dat zich een ramp voordoet.

De gemeente heeft tot taak rampen te voorkomen en te bestrijden. De gemeente Westervoort heeft daarom een rampenplan vastgesteld. Dit plan geeft aan wat de taak van de gemeente, de brandweer, de politie en de ambulancediensten bij een ramp of zwaar ongeval is.

Daarnaast is het van belang dat u als inwoner van de gemeente Westervoort weet wat u bij een ramp of zwaar ongeval moet doen. Vandaar deze informatie. Lees dit eens rustig door en bewaar deze informa-tie.

Als de sirene gaat
Mocht ons onverhoopt een ramp treffen, dan gaan sirenes af. Er is beslist meer aan de hand dan alleen een beetje stank of een prikkelende lucht. Als het gevaar een beperkt gebied (bijv. een wijk) bedreigt, kan het ook zo zijn dat u door een rondrijdende geluidswagen wordt gewaarschuwd. Als de sirene gaat of u de geluidswagen hoort, volg dan onmiddellijk deze drie regels op:

1. GA DIRECT NAAR BINNEN

2. SLUIT DEUREN EN RAMEN

3. ZET RADIO OF TV AAN

!
GA DIRECT NAAR BINNEN

Hoort u de sirene, ga dan zo snel mogelijk naar binnen. Dat geldt voor iedereen. Dus ook als u op uw werk bent, of op school. Kinderen die op school zijn, moeten daar blijven. U moet de kinderen niet van school halen. Op school wordt ze verteld wat er gedaan moet worden. Zit u in de auto verlaat deze dan en ga zo snel mogelijk naar binnen.

Het advies "naar binnen" betekent: ga het dichtstbijzijnde gebouw binnen. Dus een bedrijf, een kan-toor, een winkel of een huis. Als mensen bij u aankloppen , geef dan gelegenheid om te "schuilen". Ziet u dat anderen de sirene niet hebben opgemerkt, bijvoorbeeld doven, waarschuw ze dan.

U moet niet gaan bellen. Het telefoonsysteem kan dan overbelast raken. Dan is niemand meer bereik-baar en komt de hulpverlening in ernstige problemen.

!
sluit deuren en ramen

U moet de deuren en ramen sluiten, omdat dat het veiligst is. Vergeet ook niet de luchtroosters af te sluiten of dicht te plakken. Zeker als sprake is van gifwolken, gassen of straling. U krijgt dan via de radio of tv nadere instructies.

!
zet radio of tv aan
Informatie over een ramp of zwaar ongeval krijgt u in Westervoort via Omroep Gelderland:
via de ether: 90.4 Mhz
via de kabel 87.5 Mhz
De frequentie van Radio Aktief (lokale omroep Duiven/Westervoort) via de kabel is 92.9 Mhz, de etherfrequentie is 105.2 Mhz.

Proefalarm

Op 6 juni 2001 om 12.00 uur vindt het luide oefenalarm van het sirenestelsel plaats.