Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 30/05/2001



NAKE-congres op de VU
Beroemde economen geven les aan aio´s

Van maandag 11juni tot en met vrijdag 15 juni vindt aan de VU de halfjaarlijkse workshop plaats van het NAKE (Netwerk Algemene en Kwantitatieve Economie). Vier beroemde economen, afkomstig uit Duitsland en Amerika, komen een week lang lesgeven aan aio´s van de Nederlandse universiteiten.

Het NAKE is een gezamenlijk initiatief van alle Nederlandse economische faculteiten. Sinds 1986 verzorgt het netwerk een opleidingsprogramma voor promovendi in de algemene en kwantitatieve economie. Prof. dr. Lex Meijdam, hoogleraar aan de KUB en sinds dit jaar ook aan de VU, is directeur van het NAKE. Twee keer per jaar en steeds aan een andere universiteit organiseert het NAKE in samenwerking met enkele aio´s de workshop die nu aan de VU plaatsvindt en waarin verschillende deelgebieden binnen de economie aan de orde komen: micro-economie, macro-economie en econometrie.

Tijdens de workshop komen de volgende economen doceren:

Prof. dr. Peter Howitt (Brown University - Providence - U.S.A.)

Innovation-based Growth Theory

Prof. dr. Ken Judd (Hoover Institution, Stanford University - Stanford
- U.S.A.)

Numerical Methods for Dynamic Economic Analysis

Prof. dr. Kai Konrad (Free University of Berlin - Berlijn - Duitsland)

Contests: Theory and Applications

Prof. dr. Preston McAfee (University of Texas at Austin - Texas - U.S.A.)

Pricing

Achtergrondinformatie over het NAKE en de thema´s van de sprekers en een gedetailleerd programma van de workshop is te vinden op http://few.kub.nl/nake/.