Provincie Groningen

Groningen, 7 juni 2001 Persbericht nr. 113

UITNODIGING AAN DE PERS

Prestatie-afspraak tussen provincie Groningen en Dienst Landelijk Gebied ondertekend

Maandag 11 juni a.s. zullen gedeputeerde mevrouw R.G. Jansen en de heer P.H. Dijkstra, accountmanager van de Dienst Landelijk Gebied (DLG) een prestatie-afspraak ondertekenen. Deze ondertekening zal plaatsvinden om 13.00 uur in kamer 21 van het provinciehuis, Martinikerkhof 12 te Groningen.

Deze afspraak vormt de basis voor de uitvoering van de taken voor de inrichting van het landelijk gebied voor Groningen voor het jaar 2001.

Voor de aankoop, inrichting en het beheer van het landelijk gebied gaat het in Groningen dit jaar om een investering van 100 miljoen gulden. Hiervan wordt 55 miljoen gestoken in grondzaken, 40 miljoen voor de inrichting van het landelijk gebied en 5,6 voor agrarisch natuurbeheer. Met de uitvoering wordt onder meer bijgedragen aan de realisering van nieuwe natuurgebieden, aanpassingen en verbeteringen ten behoeve van de landbouw, aanpassingen van de waterhuishouding, aanleg van landschapselementen en recreatievoorzieningen en bescherming van archeologische en cultuurhistorische waarden. Aan de financiering wordt bijgedragen door de Provincie Groningen, het ministerie van LNV, waterschappen, gemeenten en particuliere eigenaren.

De provincie Groningen is de grootste "opdrachtgever" van de DLG. Daarnaast voert DLG ook opdrachten uit voor het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en voor enkele andere instanties, zoals gemeenten en waterschappen.

U wordt van harte uitgenodigd bij de ondertekening aanwezig te zijn.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnem en met: Wim Trip, afdeling bestuurscontacten provincie Groningen, tel. 050 3164129.