SHOPNIEUWS

Gratis infokrant voor potentiële online shoppers

PERSBERICHT 2 mei 2001

HAARLEM - De stichting Shopnieuws.nl zal de week van 11 t/m 17 juni uitroepen tot 'Online Shopweek'. In deze week wordt éénmalig een gratis krant verstrekt aan de consument. Shopnieuws.nl zal verschijnen in een oplage van 200.000 stuks. De krant zal de lezer objectief informeren omtrent de mogelijkheden van het kopen via internet (online shopping). Naast de krant kan de consument de nodige informatie vinden op de internetsite: www.shopnieuws.nl.

Hoge aankoopdrempel
11 studenten van de Haarlem School of Small Business zijn tot dit initiatief gekomen omdat zij een gebrek aan kennis en vertrouwen hebben geconstateerd bij de consument wat betreft het online shoppen. Zij zijn tot die conclusie gekomen naar aanleiding van een door hen zelf uitgevoerd onderzoek. Shopnieuws.nl biedt de consument informatie over service, garantie, criminaliteit, privacy en de mogelijkheden van betalen en verzenden met betrekking tot het doen van aankopen op internet. Al deze onderwerpen worden beschreven door consumentenorganisaties, specialisten en toonaangevende bedrijven uit de markt. Op de internetsite bevindt zich een forum welke als klankbord dient voor zowel de consument als het bedrijfsleven. Bedrijven kunnen de 'Online Shopweek' ondersteunen middels promotionele activiteiten.

Onderzoek
In mei van dit jaar start Interview/nss een uitgebreid onderzoek naar koopgedrag op internet. Het onderzoek moet het antwoord geven op vragen als: wat weerhoudt 63% van de regelmatige internetgebruikers om aankopen te doen op internet? Wat neemt de belemmering weg om een aankoop te doen op internet? Welke omzetverschuivingen treden er op wanneer kopen via internet als risicoloos wordt aanvaard? En wat betekent dit voor de groei van internetgebruik? Na afloop van de online shopweek zal Interview/nss in opdracht van Shopnieuws.nl een vervolgonderzoek uitvoeren. Dit onderzoek zal antwoord moeten geven op de vraag: Heeft Shopnieuws.nl bijgedragen aan het verlagen van de psychologische aankoopdrempel voor het kopen op internet?


Voor nadere informatie:
Ted van Zwieten, voorzitter stichting Shopnieuws.nl Tel: 023 - 5517571
Fax: 023 - 5517574
e-mail: info@shopnieuws.nl


02 mei 01 13:16