Nederlandse Taalunie

21 december 2000

Cursus literair vertalen Engels-Nederlands

Het Nederlandse Fonds voor de Letteren organiseert een cursus literair vertalen uit het Engels/Amerikaans in het Nederlands. De cursus is bedoeld voor (Nederlandse en Vlaamse) vertalers met enige vertaalervaring. Ze moeten tenminste één werk, of een aantal tijdschrift- of andere publicaties, uit de Britse of Amerikaanse literatuur vertaald hebben.

Het Fonds heeft het initiatief tot deze cursus genomen omdat het een lacune heeft geconstateerd in de voorzieningen voor opleiding en begeleiding van literair vertalers in Nederland.

De cursus wordt gehouden van 11 tot en met 15 juni 2001. In vertaalateliers worden de vertalingen van de deelnemers besproken. Daarnaast zijn er lezingen over specifieke aspecten van het vertalen.

De formule is geënt op die van de succesvolle Zomercursussen literair vertalen voor vertalers uit het Nederlands in andere talen, die de Taalunie vanaf 1996 heeft opgezet.

Aanmelding voor de cursus staat open tot 1 januari 2001. Het maken van een proefvertaling maakt deel uit van de selectieprocedure.


* Meer informatie is te vinden op de website van de Specialisatie Vertalen van de Universiteit Utrecht.



© Nederlandse Taalunie