Gemeente Soest

Burgemeester praat met kinderen Montessorischool over overlast hondenpoep

Woensdag 13 juni van 12.00 tot 12.45 uur praat burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen met de kinderen van groep 5 van de Montessorischool aan de Steenhoffstraat 26 te Soest over hondenpoep. Burgemeester Janssen heeft van de kinderen brieven ontvangen waarin zij aandacht vragen voor de overlast van hondenpoep. "Als wij naar de gym gaan hebben we veel last van hondenpoep", schrijft een van de kinderen. "De juf moet dan veel schoenen schoonmaken en wij zelf ook." Burgemeester Janssen gaat met de kinderen de problemen bespreken, ideeën uitwisselen en oplossingen bedenken.

Tentoonstelling Militaire Luchtvaartmuseum 'Met het vizier op scherp'

Maandag 11 juni om 16.00 uur opent de plaatsvervangend bevelhebber der Luchtstrijdkrachten Generaal-Majoor D. Starink de tentoonstelling 'Met het vizier op scherp' in het Militaire Luchtvaartmuseum te Soesterberg. De tentoonstelling bestaat uit foto's van Willem Helfferich. Burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen is bij de opening aanwezig.

Deze week worden de bermen weer gemaaid

Kort gemaaide gazons maait de gemeente jaarlijks 25 keer. Bermen en terreinen komen één of twee keer per jaar aan de beurt. Bermen die één keer worden gemaaid, worden alleen in september gemaaid. Maandag 11 juni start de gemeente met het maaien van alle bermen die twee maal per jaar moeten worden gemaaid. Het gemaaide gras ruimt de gemeente op binnen vijf werkdagen na het maaien. De tweede maaironde vindt plaats in september. Met het oog op de verkeersveiligheid worden verkeershoeken, oversteekpunten en gevaarlijke kruisingen vier keer per jaar gemaaid.

Op sommige plaatsen staan de bermen nog prachtig te bloeien. Toch maait de gemeente ook deze bermen. Na het maaien gaan de bloemen voor een tweede keer groeien.

14 juni t/m 25 juni 2001
In Colenso zullen rioleringswerkzaamheden worden verricht. In verband daarmee zal deze weg gedeeltelijk niet toegankelijk zijn.

Laatst bijgewerkt: 08.06.01 17:55