P.M.C. VAN KEMPEN

Homeopathisch arts-filosoof plaatst boek op Internet

Leiden 11 Juni 2001 - De homeopathische arts-filosoof P.M.C. van Kempen publiceert een wetenschappelijk boek over homeopathie. Zijn theorie van de homeopathische geneeskunde vindt haar oorsprong in de filosofie van Aristoteles, die zich richt op het geheel van de natuur, die in tegenstelling tot de moderne natuurwetenschappen, die zich over het algemeen beperken tot deelgebieden. Van Kempens primair kwalitatieve theorie heeft haar neerslag gevonden in Theorie en Praktijk van de Kwalitatieve Wetenschap. Deze studie, het resultaat van 45 jaar medische praktijk en 35 jaar denken over geneeskunde, wordt gepubliceerd op internet (www.constantvank-med-hom.com)

De kwalitatieve wetenschap gaat uit van de eenheid van ieder levend individu. De studie van de eigen kenmerken van dat geheel staat in contrast met de benadering door de kwantitatieve wetenschappen, die hun studie richten op steeds kleinere deeltjes en daarbij het geheel steeds meer naar de achtergrond schuiven.

Van Kempen schreef zijn studie niet uitsluitend ten behoeve van artsen en wetenschappers, maar wil tevens voorlichting bieden aan patiënten en andere geïnteresseerden. De publicatie op internet vindt plaats in drie delen, waarvan het eerste reeds (tegen betaling) toegankelijk is.
Naast enkele toelichtingen en een gesprek omvat dit eerste deel drie hoofdstukken uit Theorie en Praktijk van de Kwalitatieve Wetenschap:
1. Richtlijnen om de homeopathische behandeling maximaal te laten verlopen, gebaseerd op een homeopathische diagnose die geheel gefundeerd is op de inzichten van Samuel Hahnemann.
2. Een verantwoording van de behandeling van kinderen tot 10 jaar, waarin aandacht wordt geschonken aan verloop en resultaten van een homeopathische behandeling. In dit hoofdstuk wordt aandacht geschonken aan het blind testen met behulp van de Armtest Procedure III. Deze test is tot stand gekomen door essentiële veranderingen aan te brengen in de test Procedure van de Touch for Health. In een volgend einternet-publicatie (eind juni) zal worden ingegaan op de mogelijkheden van de Armtest Procedure II (het testen van apparaten), Procedure III (toepassing op patiënten) en de toepassing in de manuele therapie (P.A.de Ridder..

3. Een eerste behandeling van de theorie van de kwalitatieve natuurbenadering, die een vervolg zal krijgen in de derde publicatie, waarin de verschillende kanten van de theorie nader aan de orde komen.
Ter illustratie zal nog deze zomer via internet een filmische demonstratie van de Armtest worden aangeboden (medio augustus).



Nadere informatie:
P.M.C. Van Kempen
Lammenschansweg 71
2313 DK Leiden
Telefoon: 071-5123001
Fax : 071-5223250
E-mail : constantpm@xs4all.nl

Adres website: www.constantvank-med-hom.com

27 jun 01 12:25