Politiebericht Friesland: Friesland 11-06-2001 Persberichten van 11/6 (07.00 tot 13.00 uur)

Leeuwarden: aanranding
Een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden is zondag omstreeks 02.15 uur op het Wilgenroosje door een nog onbekende man aangerand. De vrouw fietste omstreeks genoemd tijdstip naar huis, toen ze merkte dat ze door een onbekende man op de fiets werd achtervolgd. Ze probeerde de man kwijt te raken, maar kon niet voorkomen dat hij haar betaste. Bij haar woning aan de Wilgenroosje heeft ze noodgedwongen ca. 30 minuten met de man staan praten, waarbij deze haar nogmaals diverse malen betastte. Op een gegeven moment ontstond een worsteling, waarbij de vrouw haar sleutels verloor. De dader vluchtte, toen iemand in de woning aan een deur rammelde. De man liet daarbij zijn fiets achter. Het signalement van de dader luidt: leeftijd ongeveer 18 jaar, lengte
1.65 meter, bruine huidskleur, kort zwart haar met lokken, verzorgt gebit, grote ogen, zwart jack, blauwe spijkerbroek met een donker bruine leren riem met grote gesp. Hij sprak Nederlands. De fiets die hij achterliet betrof een jongensfiets, merk Batavus, type Locarno, kleur bruin/rood, voorzien van een los kabelslot, kleur rood, groot formaat. De politie vraagt mogelijke getuigen zich te melden via tel.nr. 0900-8844.

Stiens: inbraak bedrijf
In een bedrijfspand aan de Butenskilwei werd tussen zaterdag 12.00 uur en maandag 08.30 uur ingebroken. Nadat een deur was geforceerd werden onder meer geld en een computer weggenomen. Een 69-jarige inwoner van Stiens deed aangifte.

Zwaagwesteinde en Buitenpost: vernielingen
Onbekenden hebben afgelopen weekend vernielingen aangericht in op de stations te Buitenpost en Zwaagwesteinde. In buitenpost werden twee ruiten werden vernield, op het station te Zwaagwesteinde sneuvelden vier ruiten van de wachtruimte.

Leeuwarden: diefstal rijst
Bij een bedrijf aan de Oostersingel zijn afgelopen weekend 47 balen rijst ontvreemd. De balen waren onderdeel van een partij van 85 balen die vrijdag door de leverancier was afgeleverd. Omdat op het bedrijf niemand meer aanwezig was werden ze voor het bedrijf gelost. Maandag ontdekte men dat 47 balen ontbraken. De overige balen waren overigens door de regenval van het afgelopen weekend niet meer voor consumptie geschikt. Het toEen 20-jarige inwoner van Kollumerzwaag deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272