KPN NV

Datum:11 Juni 2001
Nummer:039p
Verhoogde beschikbaarheid Raad van Commissarissen KPN

De complexiteit van de ontwikkelingen in de telecomsector en de positie van KPN daarbinnen waarbij het gaat om de schuldenreductie (herfinanciering van de onderneming en het afstoten van niet kernactiviteiten) en de te voeren strategie in verband met de consolidatie in de sector vragen in toenemende mate extra aandacht van de Raad van Commissarissen van KPN. Gelet op het feit dat momenteel nagenoeg dagelijks een beroep op de leden wordt gedaan zijn, om de beschikbaarheid te vergroten, de volgende werkafspraken gemaakt:

De voorzitters van de Strategy Committee en van de Audit Committee uit de Raad van Commissarissen zullen nauwer betrokken worden bij de dagelijkse gang van zaken van KPN om de Raad van Bestuur te ondersteunen.

Dientengevolge zal met onmiddellijke ingang drs. A.H.J. Risseeuw het voorzitterschap van de Strategy Committee uit de Raad van Commissarissen gaan bekleden. De oud bestuursvoorzitter van Getronics zal zich vooral bezig houden met de advisering op het gebied van mogelijke partnerships, samenwerking en consolidatie. De heer D.G. Eustace, voormalig CFO en vice-voorztter van Philips Electronics, zal zich in zijn functie als voorzitter van de Audit Committee vooral bezig houden met de advisering op het gebied van schuldenreductie en het afstoten van niet-kernactiviteiten.

De Raad van Commissarissen ondersteunt met kracht de initiatieven van de Raad van Bestuur van KPN en committeert zich nadrukkelijk aan een versteviging van de positie van KPN.


Noot voor de redactie (