Gemeente Enschede

Officiële stukken ook te zien in het Stadskantoor

Enschede, maandag 11 juni 2001

Wie officiële stukken van de gemeente wil bekijken kan voortaan ook terecht in het nieuwe Stadskantoor aan de Hengelosestraat 51. Daar liggen stukken voor belangstellenden ter inzage. Bovendien worden bepaalde bekendmakingen en mededelingen aangeplakt op speciale borden. Daarvan zijn er drie geplaatst aan de korte kant van het Stadskantoor vlak bij de overweg. De borden zijn neergezet voor de ramen zodat de stukken altijd (24 uur per dag) te zien zijn.
Deze maatregel is een uitvoering van een raadsbesluit dat onder meer voorziet in de aanwijzing van het Stadskantoor als gemeentehuis voor zover het gaat om terinzagelegging en aanplakking van officiële stukken.
Eerder had de gemeente een soortgelijke publicatiemogelijkheid aan het Stadhuis. Wegens ruimtegebrek voldoet dat niet meer. Vanaf die plek wordt alleen verwezen naar de nieuwe publicatieborden in het Stadskantoor.
De officiële stukken hebben vaak te maken met procedures in het kader van de Algemene Wet Bestuursrecht, en de Wet Milieubeheer. Ook gebruiken de deurwaarders de borden voor kennisgevingen van openbare verkopen. Wie genoemde documenten wil inzien en lezen kan zich het beste melden bij de receptie in het Stadskantoor. Van daaruit wordt men ,indien nodig, verder doorverwezen.
Het installeren en gebruiken van de publicatieborden in het Stadskantoor is een tijdelijke maatregel. De gemeente onderzoekt de mogelijkheid voor een digitaal publicatiebord.