Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 11-06-2001 Mediaberichten 11 juni 16.00 uur

Roermond fietsdief aangehouden

ROERMOND Zondagavond heeft de achtervolging van een fietsdief geleid tot de aanhouding van een 41-jarige man uit Roermond. Rond zes uur zag hoe een 41-jarige man uit Roermond hoe zijn zoon zijn fiets stalde op de Neerstraat. De jongeman zette de fiets niet op slot en de verdachte zag even later kans op de fiets weg te rijden. Waarop de vader achter de verdachte aanrende. Toen dat niet hielp kreeg de man hulp van een automobilist die samen met hem achter de fietser aanreed. Zij zagen kans de man tot stoppen te dwingen op de Geuljanslaan, waar hij door de inmiddels gewaarschuwde politie is aangehouden. De waarde van de fiets is zon vierhonderd gulden. De verdachte is gehoord en na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Horst verkeersgewonde

HORST Een 56-jarige fietser uit Horst is ernstig gewond geraakt bij een botsing met een personenauto, zondagavond op de Meterikseweg. Volgens onderzoek van de politie stak de man heel schuin met zijn fiets de weg over en raakte hij daarbij de auto van een 21-jarige vrouw uit Horst. Daarbij is de fietser waarschijnlijk hard met zijn hoofd op de grond gevallen. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo en daar opgenomen.

Venlo bromfietser weer gepakt

VENLO Zondagavond heeft de politie een 18-jarige bromfietser uit Venlo voor de 2e keer in twee dagen betrapt op een zwaar opgevoerde bromfiets. Nadat de man zaterdag al bekeurd was, kwam de politie hem zondag weer tegen op de Grote Beekstraat. De man kneep er lachend tussenuit maar werd even later door de politie op de Vleesstraat aangetroffen met zijn bromfiets. Hij kreeg daar bekeuringen wegens het rijden zonder een bromfietscertificaat, rijden tegen een geslotenverklaring, zonder gele platen en zonder achterrem op een bromfiets met een veel te hoog vermogen. De bromfiets, met een vermogen van 1,8 kw waar 0,4 kw is toegestaan, is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Neer autobrand

NEER De auto van een 31-jarige man uit Rilland is in de nacht van zondag op maandag door brand helemaal vernield. De geparkeerde auto stond naast een afvalcontainer die door de brand ook zwaar beschadigd raakte. De oorzaak van de brand en de hoogte van de schade is nog niet bekend.