Gemeente Enschede

Ondernemersvereniging Vuurwerkramp krijgt financiële steun Enschede, 11 juni 2001.

Het College van Burgemeester en Wethouders stelt de Gemeenteraad voor, om de Ondernemersvereniging Gedupeerde Ondernemers Vuurwerkramp Enschede (OGOVE) gedurende drie jaar financieel te ondersteunen. Het gaat daarbij om een bedrag van fl. 740.288.
Daarvan kunnen zaken worden bekostigd als een eigen secretariaat, huisvesting en professionele ondersteuning (door MKB Nederland). De vereniging is in juli 2000 begonnen. De activiteiten richten zich op de collectieve belangenbehartiging, zowel materieel als immaterieel, van de door de vuurwerkramp gedupeerde ondernemers. De vereniging fungeert als aanspreekpunt, organiseert regelmatig bijeenkomsten en voert met de relevante partijen overleg over zaken als de schaderegeling en de wederopbouw van Roombeek.

Tot nu toe werd de vereniging vooral gesteund door het eigen bestuur, de Kamer van Koophandel en de Stichting Financiële Opvang Getroffen Ondernemers, die voor de opstart fl. 15.000 ter beschikking stelde. Met de circa fl. 250.000 per jaar die het College van B. en W. nu ter beschikking wil stellen, kan de ondernemersvereniging haar leden op een meer structurele manier bedienen. De uitgangspunten die het College voor de ondersteuning heeft gehanteerd zijn dezelfde als die gelden voor de Belangenvereniging Slachtoffers Vuurwerkramp Enschede: het faciliteren van de operationele kant van de vereniging. In huisvesting van de ondernemersvereniging is inmiddels voorzien: in opdracht van het Projectbureau Wederopbouw wordt een portocabin bijgeplaatst in het complex aan de
Deurningerstraat/Walhofstraat/Drienerweg. Totdat die beschikbaar is kan de vereniging gebruik maken van kantoorruimte van het Projectbureau Wederopbouw aan de Voortsweg 133.