Politie Over Betuwe


Politiebericht Over-Betuwe

Dinsdag, 11 juni 2001

Vijfde kerntransport Dodewaard probleemloos verlopen
Vanochtend 11 juni vond het vijfde transport van kernafval uit de kerncentrale in Dodewaard plaats. Er hebben zich geen problemen voorgedaan. De vrachtwagen die de container met kernafval, splijtstofstaven, vervoerde vetrok om 8.50 uur uit Dodewaard.

Hennepplantages opgerold in Dodewaard

Vanochtend rond 11.00 uur werden in Dodewaard vijf hennepplantages, in totaal zo'n 600 planten, geruimd. De plantages bevonden zich vijf schuurtjes behorende bij de woningen.

Van de vijf plantages waren er op dit moment vier in gebruik, de vijfde was net geoogst en stond op dit moment leeg. Elke plant is goed voor ongeveer 22 gram hennep, wat neerkomt op f110,- per plant. Dat brengt de totale waarde van de 600 planten op ongeveer f70.000,- Bij alle plantages is illegaal stroom afgetapt. De bewoners kunnen hiervoor een navordering van de NUON verwachten. Alle bewoners zijn ter plaatse gehoord en proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Alle planten alsmede alle apparatuur voor de kweek (lampen, luchtfilters en dergelijke) zullen worden vernietigd.

Politie verricht onderzoekt naar gestolen auto

Afgelopen nacht om 02.30 uur kwam bij de politie een inbraakmelding uit Randwijk binnen, waarbij een verdachte auto was gesignaleerd. Ter hoogte van Zetten trof de politie dit voertuig aan. De agenten gaven een stopteken, maar dit werd genegeerd. Daarop zetten de agenten een (wilde) achtervolging van de verdachte auto in. Uiteindelijk stopte de auto in een woonwijk in Zetten, waarop de twee inzittenden uit de auto vluchtten en wisten te ontkomen. De auto bleek gestolen te zijn. In Randwijk is het de daders niet gelukt om in te breken. De politie onderzoekt de zaak verder.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Over-Betuwe
Postbus 88, 6660 AB Elst
Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl